ΚΟΝΤΡΕΣ

Θα χάσει και η Porsche 918 Spyder σε κόντρα με το ηλεκτρικό Rimac; (video)

Η κόντρα δεν στήθηκε σε κάποια τυχαία ευθεία, αλλά στη Milan Dragway του Detroit, με το ειδικά προετοιμασμένο της οδόστρωμα και το high-tech σύστημα χρονομέτρησης.

Την όλη ιστορία οργάνωσε ο γνωστός YouTuber, Salomondrin, στον οποίο ανήκει και η λαχανί Porsche 918 Spyder. Ο Μεξικανο-αμερικανός ήταν μάλιστα στα πηδάλια, στο drag-strip, ενώ το Rimac Concept One οδήγησε ο ίδιος ο κατασκευαστής του, ο 28χρονος Mate Rimac.

Να θυμίσουμε εδώ ότι το Rimac Concept One έχει 4 ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό, κι αυτά των πίσω τροχών συνδυάζονται με κιβώτια διπλού συμπλέκτη δύο σχέσεων.

Η κόντρα επαναλήφθηκε κάμποσες φορές, αλλά δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες για να μη φανερώσουμε το τέλος και να μη χαλάσουμε τα γέλια όσων είναι σε θέση να καταλάβουν τους διαλόγους.

Η Porsche 918 Spyder έχει κάνει στο παρελθόν χρόνους κάτω από τα 10” στο 400άρι από στάση, κι εδώ το Concept One κάνει το ¼ του μιλίου σε 9,9”.

Πάντως, δεν μπορούμε να πάρουμε εντελώς στα σοβαρά την κόντρα, αφού στο αποτέλεσμα παίζει σημαντικό ρόλο και ο οδηγός. Προσέξτε λοιπόν τα πλάνα από τις in-car κάμερες για να διαπιστώσετε ποιος από τους δύο οδηγούς ήταν ο πιο αποφασισμένος να νικήσει…Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top