ΝΕΑ

Ανάσταση για τo πρώτο Honda

Η Honda αποφάσισε να εντοπίσει και να ανακατασκευάσει το πρώτο Honda που έγινε εξαγωγή στη Β. Αμερική, ένα Ν600 του 1969.

Εδώ και λίγο καιρό είχε γίνει γνωστό πως η Honda αναζητούσε το πρώτο όχημά της που εισήχθη στη B. Αμερική και συγκεκριμένα στις Η.Π.Α., το N600 με σκοπό να το ανακατασκευάσει. Ωστόσο το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως το τελικά το βρήκε και πλέον βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση του πρότζεκτ.

Η εισαγωγή του Ν600 στις Η.Π.Α. αποτέλεσε το έναυσμα για την μετατροπή της φίρμας από μοτοσικλετιστική σε αυτοκινητιστική και φυσικά στην εξέλιξή της σε μια από τις σημαντικότερες φίρμες όλων των εποχών. Μάλιστα η επιτυχία του Ν600 συνείσφερε αργότερα στην επιτυχία του Civic και του Accord στη δεκαετία των 70s, «στρώνοντας το δρόμο» για το μέλλον της φίρμας.

Η διαδικασία αποκατάστασης του Ν600 έχει διάρκεια έξι μηνών και την έχει αναλάβει ο οίκος Tim Mings, που εδρεύει στο Λος Άντζελες. Πλέον βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της αποκατάστασης και σε αυτό μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές της (συμπεριλαμβανομένων των θυρών) πριν την επίσημη αποκάλυψή του, τον Σεπτέμβριο στην Έκθεση Ιαπωνικών Κλασσικών Αυτοκινήτων.


serialnumber


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top