ΝΕΑ

Απλά Audi e-tron

Η Audi θέλει να καταστήσει το «e-tron» συνώνυμο της ηλεκτροκίνησης και για αυτό, το σχετικό SUV που ετοιμάζει για το 2018, θα το ονομάσει απλά Audi e-tron.

Η Audi επιβεβαίωσε πως το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής, θα ονομάζεται απλά «e-tron». Σε συνέντευξή του το αφεντικό της φίρμας, Rupert Stadler, αποκάλυψε πως το επερχόμενο ηλεκτρικό SUV των Γερμανών θα μας γυρίσει πίσω στο Audi Quattro, μην έχοντας στο όνομά του κάτι που να θυμίζει τη γκάμα της εταιρείας.

Ο κος Stadler είπε χαρακτηριστικά: «Είναι συγκρίσιμο με το πρώτο Audi Quattro, το οποίο ήταν γνωστό απλά ως Quattro. Σε βάθος χρόνου, το όνομα e-tron θα είναι συνώνυμο με την ηλεκτροκίνηση».

Αρχικά, πιστεύαμε πως το εν λόγω μοντέλο θα ονομαζόταν Audi Q6 e-tron. Από τη στιγμή που το πιο πάνω δεν ισχύει, η Audi θα βαφτίσει τα επόμενα ηλεκτρικά της μοντέλα βάσει της γκάμας της. Ο κος Stadler εξήγησε πως «θα έχουμε μοντέλα με κανονικά ονόματα όπως A6 e-tron, A7 e-tron, A8 e-tron κ.τ.λ.».


Νωρίτερα φέτος, η Audi ανακοίνωσε πως η παραγωγή του ηλεκτρικού της SUV θα ξεκινήσει το 2018 και θα αντλεί έμπνευση από το e-tron quattro concept της περσινής έκθεσης της Φρανκφούρτης. Κίνηση θα παίρνει από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ενώ αναμένεται να έχει αυτονομία 500 χλμ.

audi-e-tron_quattro_concept-2015-1600-12


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top