ΝΕΑ

Αποστάσεις από την αυτόνομη οδήγηση παίρνει η Toyota

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της αυτόνομης οδήγησης, η ιαπωνική εταιρία σύμφωνα με επίσημα χείλη, δεν βιάζεται να προχωρήσει στην αυτόνομη κίνηση των οχημάτων της, προτού βεβαιωθεί πως η ασφάλεια θα είναι εξασφαλισμένη στο έπακρο.

Προτεραιότητα της εταιρείας είναι να βοηθήσει τους χρήστες των αυτοκινήτων να οδηγούν με ασφάλεια, αντί να τους αντικαταστήσουν, ένα ανώτερο στέλεχος της Toyota ο Seigo Kuzumaki πήρε αποστάσεις από την τάση της εποχής και ήταν απόλυτα κατηγορηματικός στις δηλώσεις του.

«Ένα εντελώς αυτόνομο αυτοκίνητο δεν είναι αυτό που ψάχνουμε», δήλωσε ο Seigo Kuzumaki, βοηθός γενικός διευθυντής τεχνολογίας της ασφάλειας της Toyota, κατά τη διάρκεια παρουσίασης. «Προτεραιότητά μας είναι η μείωση του αριθμού των ατυχημάτων», πρόσθεσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο, η Toyota να μην προχωρήσει σε ένα μετέωρο εγχείρημα, αν δεν σιγουρευτεί για τη χρησιμότητά του.

Ο Kuzumaki σχολίασε και τον ανταγωνισμό προειδοποιώντας πως τα οχήματα αυτά πρέπει να λειτουργούν σε αυστηρά ελεγχόμενες περιοχές κάτω από ιδανικές συνθήκες. Αντίθετα, η Toyota έχει θέσει ως προτεραιότητα τη λεγόμενη τεχνολογία Level 3, στην οποία το όχημα μπορεί να επιταχύνει, και να επιβραδύνει αυτόματα αλλά άκρως ελεγχόμενα στον αυτοκινητόδρομο. Η φίρμα θα παρουσιάσει το σύστημα αυτό, που ονομάζεται Highway, στην Ιαπωνία το 2020.Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top