ΝΕΑ

Δρόμοι που θα φορτίζουν ασύρματα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Σε εξέλιξη βρίσκονται στη Μ. Βρετανία οι δοκιμές για την ανάπτυξη της τεχνολογίας που θα επιτρέπει στα plug-in υβριδικά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να φορτίζουν τις μπαταρίες τους ενώ βρίσκονται εν κινήσει!

Το φιλόδοξο αυτό project πραγματοποιεί ο Οργανισμός Αυτοκινητοδρόμων Μ. Βρετανίας (Highways England), που σχεδιάζει να φέρει επανάσταση στις μετακινήσεις.

Αρχικά οι δοκιμές γίνονται σε ελεγχόμενο περιβάλλον εκτός οδικού δικτύου, όμως εντός του 2017 αναμένεται να πραγματοποιούνται και στους δημόσιους δρόμους. Τα ηλεκτρικά/υβριδικά οχήματα θα ταξιδεύουν πάνω στις ειδικές λωρίδες κυκλοφορίας και η φόρτιση θα επιτυγχάνεται μέσω ασύρματης σύνδεσης του οχήματος και του δρόμου. Προϋπόθεση είναι να τοποθετηθεί ειδικός εξοπλισμός κάτω από την άσφαλτο και τα αυτοκίνητα να φέρουν τη σχετική τεχνολογία.

Όταν εφαρμοστεί στην πράξη η ασύρματη φόρτιση των μπαταριών όσο τα αυτοκίνητα είναι εν κινήσει, αφενός δεν θα χάνεται πολύτιμος χρόνος για τη διαδικασία φόρτισης και αφετέρου θα λυθεί το σημαντικότερο πρόβλημα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων: αυτό της αυτονομίας.


uk-electric-highways-charge-2


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top