ΝΕΑ

Εξελίσσεται ηλεκτρικό smart με αυτονομία 700 km

Ο συνδυασμός ενός τεράστιου επενδυτικού προγράμματος και της προόδου των μπαταριών θα απογειώσει τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα του ομίλου Daimler.

«Μέχρι το 2025 η Mercedes-Benz σκοπεύει να έχει εξελίξει 10 ηλεκτρικά μοντέλα που θα μοιράζονται την ίδια αρχιτεκτονική και τεχνολογία. Μάλιστα, τα τρία από αυτά θα είναι smart, με μεγάλη μπαταρία και αυτονομία κοντά στα 700 km».

Αυτά ήταν τα λόγια του επικεφαλής του τμήματος R&D (Έρευνας και Εξέλιξης) της Mercedes-Benz, Thomas Weber, διευκρινίζοντας επίσης ότι η εταιρεία προτίθεται να επενδύσει έως και 10 δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων της.

Εάν λοιπόν ακόμα διατηρείτε αμφιβολίες σχετικά με το πού πηγαίνει η αυτοκίνηση του μέλλοντος, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Η απόδειξη δεν είναι άλλη από το γκάζι που έχουν πατήσει οι Γερμανοί κατασκευαστές στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης και τις επενδύσεων που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση. Και είναι προφανές ότι κυρίως δύο λόγοι έχουν οδηγήσει εκεί: Ο πρώτος είναι η πρόοδος που αποδεδειγμένα πλέον σημειώνει η τεχνολογία των μπαταριών και ο δεύτερος οι συνέπειες που έφερε το dieselgate στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού σχετικά με τους ντίζελ κινητήρες.


Είναι δηλαδή απολύτως βέβαιο ότι στα επόμενα χρόνια, εταιρείες σαν το Volkswagen Group, τη Mercedes-Benz, τη Bosch και την Continental θα επενδύσουν αμύθητα ποσά για χάρη του εξηλεκτρισμού της ιδιωτικής μετακίνησης.

 


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top