ΝΕΑ

Η VW παραμένει πρώτη σε πωλήσεις σε όλο τον κόσμο

Η μάχη των πωλήσεων μεταξύ VW Group και Toyota καλά κρατεί και από ότι φαίνεται φέτος θα υπάρξει αλλαγή στην κορυφή των πωλήσεων μετά από μια τετραετία που κυριαρχούσε η Toyota.

To VW Group παρά το περσινό σκάνδαλο του dieselgate βλέπει τις πωλήσεις του να ανεβαίνουν και το πρώτο εννιάμηνο του έτους έχει σημειώσει 7,61 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο σημειώνοντας αύξηση 2,4% σε σχέση με πέρυσι. Αυτό είναι το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο της χρονιάς που η Volkswagen βλέπει ανεβασμένες πωλήσεις, αφού το πρώτο εξάμηνο η εταιρεία είδε αύξηση 1,5% με 5,120,000 πωλήσεις.

Η Toyota σημείωσε και αυτή μια οριακή αύξηση 0,4% το πρώτο εννιάμηνο σημειώνοντας 7,53 εκατομμύρια πωλήσεις και είδε θετικό πρόσημο στις πωλήσεις της μετά την περσινή πτώση της τάξης του 0,6%.

Η πρωτιά της Volksgagen οφείλεται στις πολύ καλές πωλήσεις που σημειώνει στην Κίνα που αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά αυτοκίνητων στον κόσμο. Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η VW πούλησε στην Κίνα 2,580,000 αυτοκίνητα καταγράφοντας αύξηση των πωλήσεων κατά 11% που σημαίνει ότι η VW πουλάει 3 αυτοκίνητα για κάθε Toyota που πωλείται εκεί. Εκτός από την Volksganen αυξημένες πωλήσεις σημειώνουν η Audi, η Porsche και η Skoda και ίσως φέτος καταφέρουν να ξεπεράσουν τις 10 εκατομμύρια πωλήσεις όταν πέρυσι πουλήθηκαν 9,930,000 αυτοκίνητα.


Η Toyota από την πλευρά της φέτος είχε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα από τους προμηθευτές της, μετά από μια έκρηξη σε εργοστάσιο χάλυβα προμηθευτή της τον περασμένο Φεβρουάριο αναγκάζοντας την να κλείσει τα εργοστάσια της για μια εβδομάδα. Επιπλέον η Toyota βλέπει τις πωλήσεις του υβριδικού Prius να μειώνονται συνεχώς λόγω των χαμηλών τιμών των καυσίμων στις ΗΠΑ.


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top