ΝΕΑ

“Κωλοτούμπα” από την Tesla, θα χρεώνει τη φόρτιση στους Superchargers σταθμούς

Ένα από τα δυνατότερα πλεονεκτήματα της αγοράς ενός Tesla είναι η δωρεάν φόρτιση των Model S και Model X στο ιδιαίτερα διευρυμένο δίκτυο ταχυφορτιστών της, Superchargers.

Αυτό, όμως, πρόκειται να αλλάξει για όσα Tesla παραγγελθούν από την πρώτη μέρα του 2017. Η αμερικάνικη εταιρία έχει ήδη αναφέρει ότι το entry-level Model 3 δεν θα είναι διαθέσιμο με δωρεάν απεριόριστη φόρτιση, αλλά αυτό θα εφαρμοστεί και στα υπόλοιπα μοντέλα που θα παραγγελθούν από του χρόνου.

Τα, όποια, καλά νέα αναφέρουν ότι η Tesla θα δίνει σε όσους παραγγείλουν το αυτοκίνητο τους, από την 1η Ιανουαρίο μια κάρτα δωρεάν φόρτιση αξίας 400 kWh κάθε χρόνο, ήτοι περίπου 1.600 χλμ.

supercharger-hero2x-696x326

Μετά το πέρας αυτού του ορίου, η Tesla αναφέρει ότι θα υπάρχει ένα μικρό αντίτιμο για τους Supercharge, το οποίο θα χρεώνεται σταδιακά και κοστίζει λιγότερο από την τιμή του γεμίσματος ενός συμβατικού αυτοκινήτου με καύσιμο.

Η εταιρία δεν αναφέρει το ακριβές ποσό, παρά μόνο ότι οι τιμές μπορεί να κυμαίνονται με την πάροδο του χρόνου και να ποικίλλουν ανάλογα την πολιτεία, με βάση το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

tesla-supercharger-network-696x464


Η Tesla για να δικαιολογήσει την συγκεκριμένη κίνηση αναφέρει ότι δεν το κάνει για να έχει κέρδος, στην πραγματικότητα, η εταιρεία επιμένει ότι το Supercharger δίκτυο της δεν θα είναι ποτέ κερδοφόρο, αλλά για να επεκτείνει σημαντικά το δίκτυο για τον ερχομό του Model 3.

Τα καλά νέα για τους σημερινούς ιδιοκτήτες Tesla είναι ότι αυτοί, και όσοι πελάτες παραγγείλουν το Tesla τους μέχρι το τέλος του χρόνου, και το παραλάβουν πριν από τον Απρίλιο, θα εξακολουθούν να έχουν απεριόριστη χρήση των 4.600 Supercharger.


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top