ΝΕΑ

Οι κακουχίες που περνά το Ateca πριν φθάσει στο γκαράζ μας (video)

Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές όταν θέλουν να δοκιμάσουν ένα αυτοκίνητο στο απόλυτο κρύο «ανηφορίζουν» προς τον Αρκτικό Κύκλο. Για τις αντίθετες καιρικές συνθήκες, εκεί όπου υπό σκιά η θερμοκρασία φθάνει το καλοκαίρι τους 45 βαθμούς Κελσίου, ιδανική τοποθεσία είναι η ημιερημώδης Ταμπέρνας, κοντά στην Αλμερία της Ισπανίας. Εκεί γυρίστηκαν διάσημα σπαγγέρι γουέστερν, όπως τα «Για μια χούφτα δολάρια» και «Ο καλός, ο καλός και ο άσχημος».

Λόγω της εγγύτητας, η ισπανική Seat έχει κάνει την περιοχή «δεύτερο σπίτι της». Κάθε αυτοκίνητο, όπως εν προκειμένω το Ateca, περνά από 80 τεστ από 50 μηχανολόγους που διανύουν 25.000 km. Το καλογυρισμένο δίλεπτο video μας δίνει μία από τις δοκιμασίες, όπως η έλξη τρέιλερ (Towing Control test), η ανάβαση και κατάβαση σε απότομα σημεία (Traction and controlled descent test), η οδήγηση σε ανώμαλο έδαφος (Klapper test), το φιλτράρισμα της σκόνης (Dust intake test) κ.α.

Το μήκους 4,36 m. Ateca θα κυκλοφορήσει πριν τα τέλη του 2016 και αποτελεί αντίπαλο των Qashqai, C-HR, Kadjar. Είναι διαθέσιμο σε προσθιοκίνητη και τετρακίνητη έκδοση, με κινητήρες TSI και TDI, εύρους κυβισμού από 1.000 έως 2.000 cc και ισχύος από 115 έως 190 PS.Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top