ΝΕΑ

Οριστικό: Στον Όμιλο Renault-Nissan και η Mitsubishi (video)

Μετά τις Renault, Nissan, ο Carlos Ghosn θα γίνει Πρόεδρος και της Mitsubishi Motors, εξέλιξη που τον καθιστά έναν από τους πιο ισχυρούς μάνατζερ στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Η εξαγορά του 34% των μετοχών της Mitsubishi από τη Nissan (έναντι ποσού κοντά στα 2,2 δισ. δολάρια) ολοκληρώθηκε και τυπικά, κάτι που σημαίνει ότι η πρώτη αποτελεί πλέον μέλος του γαλλοϊαπωνικού ομίλου, του τρίτου μεγαλύτερου σε πωλήσεις, μετά την Toyota και το Volkswagen Group και μπροστά από την General Motors.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Carlos Ghosn, Nissan και Mitsubishi θα συνεργαστούν σε όλους τους τομείς, από την κοινή χρήση εργοστασίων και τεχνολογίας μέχρι το μάρκετινγκ, τις συμφωνίες με προμηθευτές κ.α. Έτσι θα επιτευχθεί σημαντικό όφελος στις οικονομίες κλίμακος και στην ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για την Mitsubishi; Θα πρέπει να περιμένουμε μέσα στα επόμενα χρόνια μία σειρά από νέα μοντέλα, από σουπερμίνι όπου θα βρίσκεται στο επίπεδο των Clio-Micra έως crossover/SUV, την πιο δημοφιλή κατηγορία σε πωλήσεις αυτή τη στιγμή.


Υπενθυμίζουμε ότι η Mitsubishi είχε ζητήσει τη βοήθεια της Nissan για να ξεπεράσει το πρόσφατο θέμα με τις παραποιημένα αποτελέσματα κατανάλωσης αυτοκινήτων της που είχε υποβάλει στις ιαπωνικές αρχές και το οποίο είχε σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις.

Δείτε στο ακόλουθο video το μήνυμα του Ghosn:


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top