ΝΕΑ

Ο διάδοχος της McLaren F1

Ετοιμάζεται ο πνευματικός απόγονος της εμβληματικής McLaren F1 από τα 90s. Ένα τριθέσιο υβριδικό μοντέλο, που η εταιρεία αποκαλεί το πρώτο «Hyper-GT» του κόσμου και το οποία θα φτιαχτεί σε 107 αντίτυπα, όσα ακριβώς και της F1.

Στην McLaren Special Operations (MSO) ανατέθηκε η δημιουργία ενός τριθέσιου μοντέλου, που θα αποτελέσει τον πνευματικό απόγονο της εμβληματικής McLaren F1 από τα 90s. Ο οδηγός θα κάθεται στο κέντρο, όπως, στην F1, ενώ το όλο εγχείρημα έχει την κωδική ονομασία BP23, που προέρχεται από το Bespoke Project 2 και τα 3 καθίσματα.

Η McLaren το περιγράφει ως το πρώτο «Hyper-GT» του κόσμου, λόγω του ταξιδιάρικου χαρακτήρα του στα πρότυπα των grand tourer. Φυσικά θα διατηρήσει το υψηλό επίπεδο απόδοσης, ως γνήσια McLaren.

Μόλις 106 αντίτυπα θα κατασκευαστούν, όσα ακριβώς και της F1. Η McLaren δεν αποκαλύπτει την τιμής τους, παρά μόνο το αναμενόμενο, πώς όλα έχουν καπαρωθεί. Σημειώνει ακόμα πως το νέο μοντέλο θα είναι το πιο πολυτελές και εξαίρετο αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ, ενώ ταυτόχρονα θα είναι και ένα από τα πιο ισχυρά αυτοκίνητα της, μιας και θα το εφοδιάσει με έναν υβριδικό κινητήρα.


Η MSO θα συνεργαστεί με τους 106 ιδιοκτήτες, ώστε το κάθε αυτοκίνητο να εξατομικευθεί. Οι πόρτες του θα ανοίγουν προς τα πάνω, όπως και στην F1, ενώ θα έχει σώμα από ανθρακονήματα. Οι παραδόσεις της νέας McLaren θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2019.

1998-mclaren-f1-by-mso


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top