ΝΕΑ

To πρώτο σκίτσο του hypercar της Mercedes-AMG

Καιρό τώρα κυκλοφορούσαν οι φήμες σχετικά, επιτέλους έχουμε και επίσημη επιβεβαίωση! Η Mercedes ετοιμάζει ένα εντυπωσιακό hypercar ως απάντηση στο AM-RB 001 των Aston Martin και Red Bull και μάλιστα δημοσιοποίησε και το πρώτο σχέδιο του!

Η ανακοίνωση ήρθε στο περιθώριο του Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου του Παρισιού, διά στόματος του επικεφαλής προϊοντικής εξέλιξης της Daimler, Thomas Weber. Θα αποτελέσει συνέργεια της AMG που εδρεύει στο Αφάλτερμπαχ της Γερμανίας αλλά και του βρετανικού κέντρου της Mercedes, στο Μπρίξουορθ, όπου κατασκευάζονται οι κινητήρες της Formula 1.

Πως προέκυψε αυτή η συνέργεια; Όπως ενδεχομένως ήδη μαντεύετε, οι Γερμανοί θέλουν να ενσωματώσουν στο hypercar τους όσο γίνεται περισσότερη τεχνολογία από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού – ακόμα και την υβριδική μονάδα ισχύος αν και σε μία παραπλήσια μορφή, απαλλαγμένη από τους περιορισμούς που ισχύουν εκεί.

Έτσι δεν αποκλείεται να δούμε την ιπποδύναμη να σκαρφαλώνει αρκετά πάνω από τα 1000 άλογα – αριθμός που φημολογείται πως είναι η ισχύς που διαθέτει η W07 των Lewis Hamilton και Nico Rosberg μέσω του 1.6lt υπέρ-τροφοδοτούμενου κινητήρα της και του συστήματος ανάκτησης ενέργειας που τον συνοδεύει.


«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί μπορώ να επιβεβαιώσω πως το νέο μας εγχείρημα έχει τεθεί σε ισχύ. Θα δημιουργήσουμε ένα υβριδικό όχημα επιδόσεων, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μας από την F1», είπε ο Weber.


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top