ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά πλάνα της VW

Διώχνοντας από πάνω της τη «ρετσινιά» του dieselgate, η Volkswagen θέλει να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα ηλεκτρικά οχήματα, όντας η πρώτη φίρμα που θα πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύρια σχετικά οχήματα.

Όσο ακόμα «αναρρώνει» από τα τραύματα του dieselgate, η Volkswagen ανακοινώνει πως θέλει να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα ηλεκτρικά οχήματα. Στο Παρίσι, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε το πρωτότυπο I.D., το οποίο θα οδηγήσει στο μοντέλο παραγωγής που θα βγει στους δρόμους το 2020. Το εν λόγω ηλεκτρικό concept, όμως, είναι μόνο το πρώτο από τα πολλά που ετοιμάζει η εταιρεία.

Σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του τμήματος e-mobility της VW, Christian Senger, είπε: «Θέλουμε να είμαστε πρωτοπόροι στην ηλεκτροκίνηση, θέλουμε να είμαστε οι πρώτοι που θα φτιάξουμε ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα και για αυτό πρέπει να έχουμε πειστικές λύσεις. Το I.D. είναι για εμάς η σωστή απάντηση, καθώς λύνει μερικά σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα ηλεκτρικά».

Ο κος Senger συνέχισε λέγοντας: «Το κόστος των μπαταριών βελτιώνεται σημαντικά, το ίδιο και η διαδικασία φόρτισης. Το ζήτημα της αυτονομίας λύθηκε, ενώ το κόστος των ηλεκτροκίνητων οχημάτων πέφτει. Θα είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε αυτή τη νέα ζήτησης από τους καταναλωτές».


Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε πως όλα τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της VW θα στηθούν πάνω στην πλατφόρμα ΜΕΒ, η οποία κατά τον κο Senger μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μοντέλα μίνι διαστάσεων, μέχρι και μεσαία οικογενειακά.

volkswagen-id_concept-2016-1600-12


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top