ΝΕΑ

Το νέο πρόσωπο της Infiniti

Ένα σπορ coupe, ένα πρωτότυπο SUV και τη νέα τεχνολογία στους κινητήρες βενζίνης θα παρουσιάσει στο αμερικάνικο κοινό η Infiniti. Οι επισκέπτες στο σαλόνι αυτοκινήτου του Λος Άντζελες θα δουν από κοντά το μεσαίο coupe Q60 στην έκδοση με τον 3λιτρο V6. Ο βενζινοκινητήρας τεχνολογίας twin-turbo συνδυάζεται με τετρακίνηση και αποδίδει 304 ίππους.

Το μήκους 4,68 m. Q60 θα εισαχθεί στην Ευρώπη με μία ακόμη πιο ισχυρή παραλλαγή του V6, με 405 PS, ενώ ως βασικό κινητήρα έχει το 2.0 βενζίνης που προέρχεται από τη Mercedes και αποδίδει 211 ίππους.

Το QX Sport Inspiration είχε κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Πεκίνο και σχεδιάστηκε ως… προπομπός του μελλοντικού μεσαίο πολυτελούς SUV της Infiniti. Θα τοποθετηθεί στη γκάμα της θυγατρικής της Nissan πάνω από το QX30 και θα κυκλοφορήσει και σε plug-in υβριδική έκδοση.

infiniti-qx-sport-inspiration-los-angeles

Η Infiniti θα χρησιμοποιήσει την έκθεση του Λος Άντζελες ως «πλατφόρμα» για να επικοινωνήσει με το κοινό τη δημιουργία νέας γενιάς κινητήρων εσωτερικής καύσης, μεταβλητής σχέσης συμπίεσης – VCR (Variable Compression Ratio). Η τεχνολογία επιτρέπει την συνεχή αλλαγή του ορίου διαδρομής των εμβόλων και άρα την μεταβολή του όγκου και της σχέσης συμπίεσης του κινητήρα, η οποία μπορεί να κυμαίνεται από 8:1 (για υψηλή απόδοση) έως 14:1 (για χαμηλή κατανάλωση).


Ανάλογα με τις συνθήκες, το λογισμικό του κινητήρα εφαρμόζει ανά πάσα στιγμή (με υπολογισμούς σε ελάχιστο χρόνο) την ιδανική σχέση συμπίεσης. Πέρα από την εξοικονόμηση καυσίμου και τον περιορισμό των ρύπων, οι κινητήρες VC-T εμφανίζουν χαμηλότερα επίπεδα θορύβου και κραδασμών, ενώ είναι ελαφρύτεροι και μικρότεροι σε μέγεθος.

infiniti-vc-t-engine-los-angeles


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top