ΝΕΑ

Υβριδική McLaren για τον μπαμπά, ηλεκτρική για το γιο

Πόσοι έχουν την οικονομική άνεση να φιλοξενούν στο πάρκινγκ τους το hypercar της McLaren, την Ρ1 με τους 916 ίππους; Ελάχιστοι, σωστά. Λίγοι όμως θα είναι και αυτοί που θα αγοράσουν και τη ρέπλικα σε μίνι διαστάσεις και με ηλεκτρική κίνηση. Απευθύνεται σε παιδιά 3 έως 6 ετών και κοστίζει 375 λίρες (περίπου 460 ευρώ).

Η παιδική P1 έχει κεντρικά τοποθετημένη θέση οδήγησης και είναι ανοικτή. Οι διαφορές συνεχίζονται βέβαια και στην τελική ταχύτητα, καθώς με 5 km/h απέχει… πολύ από τα 350 km/h της ορίτζιναλ McLaren. Πιάνει πάντως την τελική της ταχύτητα μέσα σε μόλις 2 sec. Διατίθεται αποκλειστικά στο κίτρινο χρώμα των φωτογραφιών και ο εξοπλισμός περιλαμβάνει κιβώτιο με 3 σχέσεις + όπισθεν, ηχοσύστημα με MP3 και προ-εγκατεστημένα δημοφιλή παιδικά τραγούδια.

mclaren-p1-toy-2

Ας μιλήσουμε λίγο και για τη McLaren που γοητεύει τους μπαμπάδες. Η υβριδική P1 φέρει το γνωστό 3.8 V8 twin turbo, ο οποίος συνδυαστικά με το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 916 ίππους και 91,8 kgm ροπής. Χάρη στην εκτενή χρήση ανθρακονήματος, το βάρος έχει διατηρηθεί στα 1.450 kg, γεγονός που επιτρέπει στην P1 να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 2,8 sec. Τα 200 km/h έρχονται σε 6,8 sec και τα 300 km/h σε 16,5 sec.


Η McLaren Automotive έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι στην κορυφαία σειρά μοντέλων της (την Ultimate Series, όπου ανήκει και η P1) θα λανσάρει μελλοντικά και ένα 100% ηλεκτρικό hypercar. Μέχρι τότε, μόνο τα παιδιά θα απολαμβάνουν μετακινήσεις με μηδενικούς ρύπους.


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top