ΝΕΑ

Υβριδικό MΙΝΙ Countryman

Από επίσημα χείλη επιβεβαιώθηκε πως το επόμενο ΜΙΝΙ Countryman θα διαθέτει υβριδική έκδοση που φορτίζει στην πρίζα και η οποία πέραν της οικονομίας – οικολογίας, θα εστιάζει και στην οδηγική απόλαυση.

Το δεύτερης γενιάς ΜΙΝΙ Countryman θα είναι διαθέσιμο και σε υβριδική έκδοση. Καρδιά του συστήματος θα είναι ο 3κύλινδρος 1.500άρης κινητήρας βενζίνης, ο οποίος θα κινεί τους μπροστά τροχούς. Στον πίσω άξονα θα βρίσκεται ένα ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο θα κινεί τους εκεί τροχούς.

Πρόκειται για το ίδιο set-up που συναντάμε στην BMW 225xe Plug-in Hybrid, όπου αποδίδει 224 ίππους και 385 Nm ροπής, τιμές που περιμένουμε να δούμε και στο Countryman. Η ροπή θα μεταφέρεται στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Το υβριδικό ΜΙΝΙ αναμένεται να μπορεί να λειτουργήσει ως αμιγώς ηλεκτρικό για 40 χλμ., χάρη στην μπαταρία ιόντων λιθίου των 7.6 kWh, η οποία θα βρίσκεται κάτω από τα πίσω καθίσματα.


Σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος της ΜΙΝΙ, Sebastian Mackensen, είπε: «Σε ένα υβριδικό ΜΙΝΙ, η ηλεκτροκίνηση πρέπει να είναι μία απολαυστική εμπειρία. Αυτό σημαίνει πως η κίνηση με ηλεκτρισμό δεν θα περιορίζεται σε ταχύτητες των 30 ή 40 χλ,./ώρα, αλλά σε τιμές πολύ πάνω από τους αστικούς ρυθμούς κίνησης».

mini-countryman-hybrid-2


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top