ΝΕΑ

1.000άρι το Ford Fiesta ST;

Το επόμενο Ford Fiesta ST πιθανόν θα είναι hot-rodded me 3κύλινδρο 1.000άρι μοτέρ με πάνω από 200 άλογα.

Ο λιλιπούτειος κινητήρας EcoBoost 1.0 του Μπλε οΒάλ με το τούρμπο και τους τρεις κυλίνδρους θα μπορούσε να βρει στέγη κάτω και από το πιο hot Fiesta.

Αλήθεια, υπάρχει κανένας που να μην του αρέσει το Ford Fiesta ST; Εμείς πάντως δεν έχουμε συναντήσει κανέναν και η αλήθεια είναι ότι όταν εμφανίζεται στο μαγαζί μας, όλοι ερίζουν για προσωρινοί κάτοχοι του κλειδιού του.

Και αυτό είναι κάτι που πιστώνεται στη φήμη της Ford και της Ford Performance. Αλλά σημαίνει ακόμη ότι η εξέλιξη κάθε επόμενου Fiesta ST αποτελεί δύσκολη υπόθεση. Πόσω μάλλον τώρα που έχουμε δύο ST (είναι και το ST200, βλέπετε), οπότε το μελλοντικό θα πρέπει να γεμίζει μεγάλο άγχος και ευθύνη τη Ford. H εταιρεία εξ όσων γνωρίζουμε έχει αρχίσει ήδη τις προκαταρκτικές εργασίες για τον αντικαταστάτη και οι φήμες λένε ότι τα μεγάλα νέα κρύβονται κάτω από το καπό. Ή, τέλος πάντων, μικρότερα απ’ ό,τι θα περίμενε κάποιος.


Η Ford σκοπεύει να καταργήσει τον 4κύλινδρο EcoBoost των 1.600 κυβικών προς χάριν του ομώνυμου των 1.000! Μέχρι στιγμής, η τοπ απόδοση που έχουμε γνωρίσει σε αυτό το μοτέρ είναι τα 140 άλογα στο Fiesta Red και Black Edition, αλλά και στο Ford EcoSport. Όμως φαίνεται ότι έχει ακόμη πολύ ψωμί, μιας και η Ford τον ανεβάζει στα 205 άλογα, όπου σε αυτήν την έκδοση ισχύος τοποθετείται στα μονοθέσια της Formula Ford.

«Βλέπουμε όλο και περισσότερο τι μπορούμε να κάνουμε σε εξέλιξη με αυτόν το κινητήρα του ενός λίτρου και τα σημάδια είναι ενθαρρυντικά» είπε ο Darren Palmer, επικεφαλής της Ford στα μικρά αυτοκίνητα. «Είναι ένα καταπληκτικός κινητήρας –ακούγεται υπέροχα και διαθέτει τόνους ροπής όταν το τούρμπο σηκώνει πίεση. Οπότε τον έχουμε υπόψη μας για το επόμενο ST».


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top