ΝΕΑ

H BMW i έγινε τριών ετών!

Τρία χρόνια BMW i, τρία χρόνια καινοτομίας, τρία χρόνια ‘ολιστικής’ βιώσιμης μετακίνησης. Με αυτό το σλόγκαν γιορτάζει η γερμανική μάρκα το ηλεκτρικό της παρακλάδι που μας συστήθηκε τον Νοέμβριο του 2013.

Μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, το BMW Group έχει παραδώσει πάνω από 100.000 ηλεκτροκίνητα και plug-in hybrid οχήματα σε πελάτες σε όλο τον κόσμο. Μόνο το i3 έχει ξεπεράσει τις 60.000 μονάδες, τιμή που το κάνει το πιο επιτυχημένο ηλεκτρικό όχημα στην premium compact κατηγορία.

Όσο για το i8, κατατάσσεται πρώτο στην κατηγορία ηλεκτρικών σπορ οχημάτων με περισσότερες από 10.000 πωλήσεις από τα μέσα του 2014. Επιπλέον, έχουν πουληθεί περίπου 30.000 plug-in hybrid μοντέλα της βαυαρικής μάρκας μέχρι σήμερα, όλα φέροντας το σήμα BMW iPerformance.

«Η BMW i παραμένει η αιχμή του δόρατος για εμάς στον τομέα της καινοτομίας και θα εξακολουθήσει να ανοίγει το δρόμο στο BMW Group για επαναστατικές τεχνολογίες. Ως προς τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, έχουμε ήδη καταφέρει να μεταφέρουμε αυτή την τεχνολογία στο δρόμο. Το επόμενο βήμα μας σε τεχνολογική πρόοδο ακούει στο όνομα αυτοματοποιημένη οδήγηση, όπου το BMW iNEXT θα γίνει νέο σημείο αναφοράς», δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της BMW AG, Harald Krüger.

bmw-i3_coupe_b640


Ενδεικτικό της επιτυχίας της σειράς i είναι πως πάνω από το 80% των πελατών του i3 σε όλο τον κόσμο, αποκτά πρώτη φορά ένα μοντέλο της BMW.

Συνολικά, το BMW Group προσφέρει μέχρι στιγμής επτά μοντέλα είτε με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, όπως το BMW i3, ή plug-in hybrid, συνδυάζοντας ένα κινητήρα καύσης και έναν ηλεκτροκινητήρα. Θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα τα επόμενα χρόνια, ανάμεσά τους το MINI Countryman plug-in hybrid το 2017. Επιπλέον, μία νέα έκδοση του σπορ BMW i8 με plug-in hybrid σύστημα θα κυκλοφορήσει το 2018 – ένα ανοιχτό BMW i8 Roadster. Στο μέλλον, η γκάμα του ομίλου θα επεκταθεί με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο MINI το 2019 και μία επίσης αμιγώς ηλεκτροκίνητη BMW X3 το 2020. Στο ξεκίνημα της επόμενης δεκαετίας, ένα ακόμα μεγαλύτερο BMW i θα ηλεκτροκίνηση αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του: το BMW iNEXT.


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top