ΝΕΑ

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο για παιδιά από 5 έως 10 ετών!

Όλοι έχουμε πληρώσει για να κάνουν τα παιδιά μας μία βόλτα με μίνι ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε κάποια πλατεία ή πάρκο. Τόσα χρήματα που σκεφτόμαστε ότι θα μπορούσαμε να το αγοράσουμε και όχι να το νοικιάζουμε.

Το Firefly είναι δημιουργία της Young Drivers, μίας βρετανικής εταιρείας που ειδικεύεται στην παροχή μαθημάτων οδήγησης σε εφήβους που δεν έχουν ακόμη δικαίωμα να αποκτήσουν δίπλωμα.

Το Firefly έχει σχεδιαστεί ειδικά για παιδιά ηλικίας από 5 έως 10 ετών και δεν είναι ένα απλό «παιχνίδι», σαν αυτά που βρίσκουμε σε πολυκαταστήματα. Το διθέσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει εξελιχθεί ώστε να συμπεριφέρεται ως ένα όχημα κανονικού μεγέθους. Εφοδιάζεται με κρεμαργιέρα, υδραυλικά δισκόφρενα, ανεξάρτητη ανάρτηση και πίνακα οργάνων που χρησιμοποιεί ως βάση ένα tablet. Τη σχεδίασή του έχει αναλάβει ο Chris Johnson, με προϋπηρεσία σε Rover, Jaguar, Ford και Volvo.

firefly-young-drivers-2


Τα δύο μικρά ηλεκτρικά μοτέρ του χαρίζουν ταχύτητα ηλεκτρονικά περιοριζόμενη στα 16 km/h (Experienced Mode). Για λιγότερο έμπειρα στην οδήγηση παιδιά (Junior mode) η ανώτατη ταχύτητα μπορεί να περιοριστεί στο μισό (8 km/h), ενώ παράλληλα το Firefly σταματά μόνο του όταν διαπιστώσει εμπόδια. Ο ενήλικας μπορεί είτε να κάθεται δίπλα στο παιδί είτε να σταματήσει μέσω τηλεχειρισμού (έως 120 m) το αυτοκίνητο σε περίπτωση ανάγκης. Οι διπλές 12V μπαταρίες φορτίζονται σε παροχή 240V και χαρίζουν αυτονομία 9 ωρών.

Το Firefly σχεδιάστηκε αρχικά ως όχημα μαθημάτων οδήγησης σε παιδιά 5-10 ετών από τη Young Driver (20 λίρες για 20 λεπτά), όμως από το 2017 θα πωλείται στην τιμή των 5.750 λιρών (+ΦΠΑ).

firefly-young-drivers-3


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top