ΝΕΑ

Tην «μικρή» Macan ετοιμάζει η Porsche

Στα σχέδια της Porsche φαίνεται ότι βρίσκεται ένα νέο SUV, μικρότερο από την Macan, το οποίο θα ενταχθεί στην premium μικρομεσαία κατηγορία.

Όποιος νόμιζε ότι η Porsche θα σταματoύσε την επέκτασή της στην κατηγορία των SUV, με το λανσάρισμα της Macan το 2014, διαψεύστηκε τελικά. Οι ιθύνοντας της εταιρείας είναι αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν την φρενίτιδα που υπάρχει για τα πολυτελή SUV και έτσι έχουν προγραμματίσει να «κατέβουν» και στη μικρομεσαία κατηγορία (η Macan έχει ως βάση το Audi Q5 και τοποθετείται στα πολυτελή μεσαία SUV).

Έτσι, με βάση τις τελευταίες πληροφορίες στα επόμενα χρόνια θα υποδεχτούμε το μικρότερο SUV μοντέλο στην ιστορία της Porsche, το οποίο θα ενταχθεί στην κατηγορία των μικρομεσαίων premium. Aν και ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί το όνομα του μοντέλου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά θα υιοθετηθεί η κωδική ονομασία «Majun», με το λανσάρισμα να τοποθετείται χρονικά το 2018. Σχεδιαστικά και όπως μπορούμε να δούμε από τις κατασκοπευτικές εικόνες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, η «Majun» θα διατηρήσει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας, ούσα πιο compact σε διαστάσεις.


H «Majun» και εφόσον διατηρήσει, τελικά, αυτή την ονομασία, θα βασιστεί τεχνικά πάνω στην επόμενη γενιά του Audi Q3, που θα δούμε σε ένα χρόνο από τώρα. Έτσι, αναμένουμε να πατά πάνω στην πλατφόρμα MQB και να μοιράζονται τα ίδια μηχανικά σύνολα και τεχνολογίες. Έτσι, η γκάμα των κινητήρων θα ξεκινάει από τα 1,4 λίτρα και τα 125 άλογα αν πρόκειται για βενζίνη, και τα 2 λίτρα στα diesel. Επίσης, αναμένουμε να λανσαριστεί σε 4Χ2 και 4Χ4 εκδόσεις.

porsche-majun-scoop


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top