ΝΕΑ

Τα αυτοκίνητα με τις περισσότερες πωλήσεις ανά τον κόσμο

Παρά το ασταθές οικονομικά και πολιτικά περιβάλλον σε διάφορες περιοχές της γης, η αγορά του αυτοκινήτου προβλέπεται να κινηθεί ανοδικά φέτος σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων αναμένεται να ξεπεράσουν τα 74 εκατ. μονάδες, με την αγορά της Κίνας να παραμένει πρώτη και αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών δεύτερη.

Στην Ελλάδα, το 2015 πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο αναδείχθηκε το Toyota Yaris, μπροστά από το Opel Corsa. Ας δούμε τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα σε ορισμένες σημαντικές αγορές, ενώ και το 2016 προηγείται μέχρι και τις πωλήσεις Μαΐου.

ΕΥΡΩΠΗ
Το Volkswagen Golf παίζει… χωρίς αντίπαλο στη Γηραιά Ήπειρο, όντας το best seller και με σημαντική διαφορά από τα Ford Fiesta, VW Polo και Renault Clio.

Volkswagen-Golf-europe

ΚΙΝΑ
Στην μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων, το πρώτο σε πωλήσεις είναι ένα πολυμορφικό, το Wuling Hongguang που αποτελεί προϊόν συνεργασίας της κινεζικής SAIC Motor με την αμερικανική General Motors.

Wuling-HongGuang-china1

ΗΠΑ
Οι κάτοικοι των περισσοτέρων πολιτειών λατρεύουν τα αγροτικά-επαγγελματικά, τα λεγόμενα pick up. Αυτό αποτυπώνεται στις πωλήσεις, όπου το Ford F-Series προηγείται των Chevrolet Silverado και Ram.

ford-F150-usa

ΙΝΔΙΑ
Η οικονομία της Ινδίας αναπτύσσεται με ρυθμό μεγαλύτερο του 7%, όμως οι κάτοικοί της είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία πάμφτωχοι. Φυσιολογικά λοιπόν το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο είναι το Maruti Suzuki Alto.


maruti-suzuki-alto-750x439

ΡΩΣΙΑ
Οι Ρώσοι (οι αστοί, όχι οι νεόπλουτοι) έχουν αναδείξει το μικρό sedan Lada Granta ως το best seller της τοπικής αγοράς, μπροστά από τα Hyundai Solaris και Kia Rio.

lada-granta-russia

ΙΑΠΩΝΙΑ
Οι κάτοικοι της χώρας προτιμούν υβριδικά μοντέλα και το μικρό Toyota Aqua βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων.

toyota-aqua-japan

ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Η οικονομία της χώρας δείχνει άσχημα σημάδια τα τελευταία χρόνια, όμως η Hyundai δεν ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς το HB20 παραμένει πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

hyundai-HB20-brazil


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top