ΝΕΑ

Toyota: Αποκλειστικά ηλεκτρικό το επόμενο Aygo;

Αυτό κι αν είναι είδηση βόμβα! Το Aygo με τις πάμπολλες πωλήσεις του σε παγκόσμιο επίπεδο, ενδέχεται στην επόμενη γενιά του να είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό… Αφήνοντας στα δίδυμα αδέλφια του (Citroen C1 και Peugeot 108), τις υπόλοιπες βενζινοκίνητες αρμοδιότητες.

Δεν θα είχε γίνει ποτέ αυτή η κουβέντα και όλοι θα κοιμόμαστε τον… ύπνο του δικαίου, εάν δεν ήταν τόσο εκδηλωτικός ο πρόεδρος της Toyota Europe, Johan van Zyl, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά το ηλεκτρικό μέλλον του μικρού της ιαπωνικής φίρμας.

Είχε δεν είχε αποκάλυψε ότι: «Διαθέτουμε ηλεκτρικά οχήματα μικρού βεληνεκούς, για αστικές μετακινήσεις, υπό δοκιμή στην Ευρώπη. Μελλοντικά μια από τις τεχνολογίες που θα προσφέρουμε, είναι τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα πόλης».

Η μόνη ένστασή του έγκειται πως τέτοιου είδους οχήματα μπορούν να είναι προσιτά στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, όπως είναι για παράδειγμα τα μοντέλα βενζίνης σε αυτή την κατηγορία. Πάντως, η Toyota θέλει να κάνει τη διαφορά σε αυτή την άρρηκτη σχέση που έχει αποκτήσει με τις άλλες δυο εταιρίες, με τις οποίες κατασκευάζει από κοινού το μικρό αστικό αυτοκίνητο.Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top