ΝΕΑ

V10 κινητήρας σε BMW Z4

Μια απίστευτη μετατροπή πραγματοποίησε ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης BMW Z4, αφού κάτω από το καπό της κρύβεται πλέον κινητήρα από Dodge Viper.

Πρόκειται για μια από τις πιο extreme βελτιώσεις που έχουμε δει, αφού σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, η προσθήκη του V10 βενζινοκινητήρα των 8,3 λίτρων του Dodge Viper καθιστά αυτή τη Z4 ως μια από τις πιο «άγριες» που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Ο ιδιοκτήτης της BMW Z4 Coupe είχε πολύ μεγάλες προσδοκίες για το αυτοκίνητό του και τελικά κατάφερε να του χωρέσει τον τεραστίων διαστάσεων V10 κινητήρα του Dodge Viper, προσδίδοντάς του ούτε λίγο, ούτε πολύ 550 άλογα.

Από πλευράς βάρους, ο νέος κινητήρας έχει προσθέσει σχεδόν 100 κιλά στη Z4 με το συνολικό βάρος να φθάνει τα 1.398 κιλά, ενώ η κατανομή βρίσκεται στο 51:49 εμπρός-πίσω, χαρίζοντας στη Z4 μια ιδιαίτερα ισορροπημένη οδική συμπεριφορά.

Αλλαγμένα είναι και τα φρένα, με 6πίστονες δαγκάνες της Brembo από το Audi R8, ενώ το αμάξωμα είναι βαμμένο εξ ολοκλήρου μαύρο και στο εσωτερικό έχει τοποθετηθεί ένας αγωνιστικός κλωβός ασφαλείας, μαζί με bucket καθίσματα με ζώνες 6 σημείων.


Τέλος, η Z4 με καρδιά Viper βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Σααρμπρίκεν της Γερμανίας και ο κάτοχός του το διαθέτει μέσω eBay, έναντι ποσού 49.500 ευρώ. Σημειώνεται δε ότι η μοναδική αυτή BMW Z4 έχει διανύσει 54.000 χιλιόμετρα.z4-viper2

z4-viper4


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top