ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το νέο Nissan Micra

Το νέο Nissan Micra είναι πλέον γεγονός, καθώς έκανε και επισήμως την εμφάνισή του στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού. Το ιαπωνικό μοντέλο έχει εξολοκλήρου νέα εμφάνιση και νέα μοτέρ, ενώ δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό μοντέλο.

Το πλέον πολυαναμενόμενο μοντέλο της έκθεσης αυτοκινήτου στο Παρίσι, το Nissan Micra 5ης γενιάς, παρουσιάστηκε επισήμως και όπως φαίνεται και από τις πρώτες εικόνες του στο δρόμο, έχουμε να κάνουμε με ένα εξολοκλήρου νέο σχεδιασμό, ο οποίος δανείζεται αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο μοντέλο, χωρίς πάντως να είναι το ίδιο τολμηρό με αυτό.

Κύριο χαρακτηριστικό της εμφάνισής του αποτελεί η μάσκα και τα μεγάλα φώτα εμπρός, καθώς και το έντονο νεύρο που ξεκινά από το καπό, διατρέχει το αμάξωμα και καταλήγει στα πίσω φώτα. Άλλα βασικά στοιχεία της εξωτερικής του εμφάνισης αποτελούν τα πόμολα των χειρολαβών των πίσω θυρών που είναι κρυμμένα ψηλά στις πόρτες, καθώς και το βάψιμο των πίσω κολόνων σε μαύρο χρώμα.

Φυσικά ο σχεδιασμός του νέου Micra δεν αδιαφορεί για την αεροδυναμική, με του Ιάπωνες να κάνουν λόγο για αεροδυναμικό συντελεστή Cd 0,29, τιμή κορυφαία στην κατηγορία.

micranewgen54

Το εσωτερικό του νέου Nissan Micra είναι και αυτό, όπως και το αμάξωμά του, εξολοκλήρου ανασχεδιασμένο.

Όπως φαίνεται και από την εικόνα, στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει έγχρωμη οθόνη αφής, 7,0 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, ενώ διαθέτει κουμπί εκκίνησης κινητήρα, αναλογικό πίνακα οργάνων με μεγάλη ψηφιακή οθόνη κεντρικά τοποθετημένη και τιμόνι με χειριστήρια.


Φυσικά δεν περνά απαρατήρητο και το ντύσιμο του ταμπλό με δέρμα, κάτι που αναμφίβολλα προσφέρει πόντους στην συνολική ποιότητα της καμπίνας. Η τελευταία μπορεί να συνδυαστεί με διάφορα χρώματα και υλικά, φτάνοντας τους 125 συνδυασμούς συνολικά.

Όσον αφορά στους χώρους της καμπίνας, η Nissan λέει πως το αυξημένο σε διαστάσεις μεταξόνιο και το πλάτος του αμαξώματος συνδράμουν ώστε το Micra να έχει κορυφαίους χώρους για την κατηγορία του, ενώ κάνει λόγο παράλληλα για χαμηλότερη θέση οδήγησης αλλά και για προαιρετική ρύθμιση απόστασης των πεντάλ.

micranewgen5

Το νέο Micra θα είναι διαθέσιμο με το λανσάρισμά του με μοτέρ βενζίνης 0,9 λτ. τούρμπο 90 ίππων και 1,0 λτ. ατμοσφαιρικό 75 ίππων και με diesel 1,5 λτ. 90 ίππων.

Η παραγωγή του θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Renault στο Flins της Γαλλίας και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2017.

 


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top