ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ηλεκτρικό GLM G4 (video)

Το G4 της νεοσύστατης ιαπωνικής GLM είναι ένα 4θέσιο σπορ όχημα, αλλά χάρη στον ηλεκτρικό κινητήρα των 544 ίππων, προσφέρει επιδόσεις εφάμιλλες με αυτές ενός supercar, αλλά και αυτονομία 400 χλμ. με μία μόνο φόρτιση.

Στην έκθεση Παρισιού βρέθηκε η ιαπωνική εταιρεία GLM, προκειμένου να δείξει στο παγκόσμιο κοινό το 4θυρο, 4θέσιο G4. Το εν λόγω όχημα αποτελεί την εξέλιξη του Savage Rivale Roadyacht GTS που παρουσιάστηκε το 2009 και δεν κατασκευάστηκε ποτέ.

Κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα και στην εμπλοκή της GLM (Green Lord Motors), η οποία ξαναδούλεψε το αμάξι, αφαιρώντας του το V8 μοτέρ της GM, ώστε να γίνει ηλεκτρικό.

glm-g4-ev-supercar-2Δίχως να είναι ακόμα επίσημο, το G4 διαθέτει δύο σετ μπαταριών, ένα μπροστά και ένα πίσω, δίχως να ξέρουμε αν αυτό συνεπάγεται σε κάποιου είδους σύστημα τετρακίνησης.

Αυτό που είναι επίσημο είναι πως το μοντέλο έχει ισχύ 544 ίππων και ροπή 1.000 Nm. Χρειάζεται 3,7 δλ. για να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική του ταχύτητα ανέρχεται σε 250 χλμ. Οι Ιάπωνες υπόσχονται ηλεκτρική αυτονομία 400 χλμ.


glm-g4-ev-supercar-3Το G4 στη νέα του μορφή απέκτησε κανονική hardtop οροφή, ενώ διατήρησε τις «περίεργες» πόρτες. Η εταιρεία GLM ιδρύθηκε το 2010 από τον πρώην CEO της Sony, Nobuyuki Idei. Πριν το G4, είχε φτιάξει μια ηλεκτρική εκδοχή του Tommy Kaira ZZ, το οποίο οι fan του Gran Turismo γνωρίζουν ως την ιαπωνική Lotus Elise.


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top