ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η εορταστική έκδοση της Lotus Exige

Οι εκδηλώσεις της Lotus για τη συμπλήρωση 50 ετών από την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου και της πίστας δοκιμών στο Χέθελ της Αγγλίας συνεχίζονται με την παρουσίαση μίας ειδικής έκδοσης της Exige.

Με χαμηλότερο βάρος και αποκλειστικές λεπτομέρειες στο αμάξωμα και το εσωτερικό, η Exige 350 Special Edition αποτελεί ένα ποθητό αντικείμενο για τους συλλέκτες και τους λάτρεις της αγνής σπορ οδήγησης, χωρίς πολυτέλειες.

Κάνοντας χρήση του κεντρικά τοποθετημένου και υπετροφοδοτούμενου 3.5 V6 της Exige Sport 350, η Exige 350 Special Edition χρειάζεται μόλις 3,9 sec για να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-100, ενώ επιταχύνει μέχρι τα 274 km/h. Το πισωκίνητο διθέσιο μοντέλο με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο ολοκλήρωσε το γύρο στην πίστα του Χέθελ σε 1:29.8. Η εξοικονόμηση βάρους κατά 26 kg έχει προέλθει από τους τροχούς, την μπαταρία, τα ανθρακονημάτινα καθίσματα και τα δισκόφρενα.

Η επετειακή Exige θα κατασκευαστεί σε μόλις 50 μονάδες και η Lotus θα τηρήσει σειρά προτεραιότητας για όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον να την αποκτήσουν. Είναι το τρίτο ειδικό μοντέλο για τα 50 χρόνια στο Χέθελ, μετά τις Evora 400 Hethel Edition και Elise 250 Special Edition.


Exige 350 Sport 50th Anniversay Rear Light Paint


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top