ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέα BMW Concept X2

Την πρωτότυπη X2 παρουσίασε η BMW, που έρχεται ως μικρή «αδελφή» των Crossover Coupe X4 και X6. Σπορ εμφάνιση με «αιχμηρές» σχεδιαστικές γραμμές και αισθητά διαφορετική σιλουέτα από τα μοντέλα παραγωγής.

Η νέα BMW X2 κάνει την παρθενική της εμφάνιση στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι, με σκοπό να αποτελέσει την τετράπορτη κουπέ έκδοση της BMW X1, στην οποία και βασίζεται, και παράλληλα, να καταστήσει τη μάρκα ως τη μοναδική, με τρία τέτοια μοντέλα στη γκάμα της.

Σχεδιαστικά το πρωτότυπο της BMW X2 έχει σπορ καταβολές, όπως ακριβώς προστάζει και η κατηγορία στην οποία ανήκει. Πιο συγκεκριμένα στο εμπρός μέρος δεσπόζει η χαρακτηριστική διπλή γρίλια της βαυαρικής φίρμας, η οποία έχει τοποθετηθεί πάνω από τον ολοκαίνουργιο προφυλακτήρα του πρωτοεμφανιζόμενου μοντέλου με τους μεγάλους αεραγωγούς, ενώ εντύπωση προκαλούν τα «κοφτερά» φωτιστικά σώματα που δίνουν μια άκρως «επιθετική» εμφάνιση στο μικρό Crossover Coupe, σε συνδυασμό με τους μυώδεις ώμους.

Στο πλάι η Concept X2 έχει έντονη νεύρωση στο υψηλότερο τμήμα των θυρών, με τις χειρολαβές των θυρών να απουσιάζουν, ενώ χαρακτηριστική είναι η προσθήκη του εμβλήματος της μάρκας στις πίσω κολώνες. Τα πίσω φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος είναι καμπυλόγραμμα, όπως και το υπόλοιπο σύνολο, με τον προφυλακτήρα να εμφανίζεται πιο «αυστηρός» σχεδιαστικά παρατηρώντας τον επίπεδο σχεδιασμό του. Εντύπωση προκαλεί επίσης ο αεροδυναμικός διαχύτης διαφορετικού χρώματος, με τις δυο απολήξεις τις εξάτμισης να βγαίνουν κυριολεκτικά μέσα από τον προφυλακτήρα, αλλά και οι ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών με μαύρο φινίρισμα.


Όσον αφορά την παλέτα των μηχανικών συνόλων, τέλος, που θα εξοπλίζουν τη νέα BMW Concept X2, προς το παρόν δεν έχουν έρθει στοιχεία στο φως της δημοσιότητας, ωστόσο θεωρείται πιθανό να απαρτίζεται από τους κινητήρες που εξοπλίζουν την BMW X1, δηλαδή τους βενζινοκινητήρες χωρητικότητας 1,5 λτ. και 2,0 λτ. και τους πετρελαιοκινητήρες 1,5 και 2,0 λτ., με ιπποδυνάμεις από 116 έως και 231 άλογα.

2016_bmw_x2_concept_08


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top