ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο αντίπαλος της GLA από τη Lexus

Πιστή στην παρουσίαση πρωτότυπων οχημάτων με ακραία σχεδίαση, η Lexus παρουσίασε στο Παρίσι ένα compact SUV με κορυφαία τεχνολογία και μοναδικές δυνατότητες διεπαφής ανθρώπου-μηχανής (3D Human Machine Interface – HMI). Το UX Concept έχει μήκος 4,4 m. και προαναγγέλλει την είσοδο της Lexus στην κατηγορία των πολυτελών μικρομεσαίων off road, απέναντι σε μοντέλα όπως η Mercedes GLA και η BMW X1.

Το UX δημιουργήθηκε στο σχεδιαστικό κέντρο της Lexus στη νότια Γαλλία και ξεχωρίζει από τις έντονες ακμές στο αμάξωμα, τους φουσκωμένους θόλους που φιλοξενούν τους μεγάλους τροχούς των 21 ιντσών. Οι πίσω πόρτες ανοίγουν ανάποδα και η απουσία μεσαίας κολώνας επιτρέπει την άνετη πρόσβαση στο τετραθέσιο φουτουριστικό εσωτερικό.

lexus-ux-concept-paris-2016-interior

Τόσο στον πίνακα οργάνων όσο και στην κεντρική κονσόλα υπάρχουν οθόνες τύπου ολογράμματος, που παρέχουν με μοναδικό όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το αυτοκίνητο αλλά και το σύστημα πολυμέσων. Οι καινοτομίες συνεχίζονται με τα ηλεκτροχρωμικά παράθυρα, που σκουραίνουν ή γίνονται διάφανα ανάλογα με το φυσικό φως, αλλά και τις μικροκάμερες που αντικαθιστούν τους εξωτερικούς καθρέπτες.


Όταν βγει στη γραμμή παραγωγής το Lexus UX (γύρω στο 2018-2019) θα εφοδιάζεται με υβριδική τεχνολογία και αναμένεται να πατά στην πλατφόρμα GA-C, την ίδια με αυτή του Toyota C-HR.

lexus-ux-concept-paris-2016-2


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top