ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Παρουσίαση της νέας Mercedes-AMG GT Roadster! (video)

Οι νέες Mercedes-AMG GT Roadster και GT C Roadster παρουσιάστηκαν επίσημα από τη Mercedes-Benz, λίγες μέρες πριν το επίσημο ντεμπούτο τους στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες.

Πριν δυο μέρες παρουσιάστηκε το teaser της Mercedes-AMG GT C Roadster και σήμερα έγινε η επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου, συνοδευόμενο μάλιστα από την AMG GT Roadster. Ποια είναι όμως η διαφορά τους;

Βασική και ειδοποιός διαφορά αποτελεί η ιπποδύναμη των μοντέλων, οι οποίες προέρχονται από τον ίδιο V8 twin turbo κινητήρα χωρητικότητας 4,0 λτ. που έχουμε συναντήσει πρόσφατα και στην Mercerdes-AMG GT. Πιο συγκεκριμένα η AMG GT Roadster αποδίδει 476 ίππους ισχύος με 630 Nm ροπής, σε αντίθεση με την πιο ισχυρή AMG GT C Roadster που έρχεται με 557 ίππους ισχύος και 680 Nm ροπής.

Στο σχεδιαστικό κομμάτι και τα δυο νέα μοντέλα της γερμανικής φίρμας έχουν δεχτεί αρκετά δάνεια από την AMG GT R, καθώς όπως παρατηρούμε το εμπρός μέρος εκτός κάποιων μικροδιαφορών, όπως τα μονά φιλέτα στους αεραγωγούς του προφυλακτήρα τα οποία είναι διπλά στην AMG GT R, είναι ίδιο.

Μια ακόμη διαφορά μεταξύ των δυο «ανοιχτών» εκδόσεων της AMG GT εντοπίζεται στο πίσω μέρος, όπου οι ώμοι της AMG GT C Roadster εμφανίζονται πιο μυώδεις, προκειμένου να φιλοξενήσουν στο εσωτερικό τους το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης του πίσω άξονα, που έχει λάβει ως δάνειο από την AMG GT R. Όπως ήταν αναμενόμενο οι περισσότερες αλλαγές εντοπίζονται στο πίσω μέρος το οποίο διαμορφώθηκε κατάλληλα προκειμένου να φιλοξενήσει την υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή.

Για να μιλήσουμε με τη γλώσσα των αριθμών τέλος, η οποία είναι και ο απόλυτος κριτής σε μοντέλα με τέτοιες επιδόσεις η γερμανική μάρκα υπόσχεται ότι η νέα AMG GT C Roadster είναι ικανή για το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δλ. με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 316 χλμ./ώρα, ενώ η AMG GT Roadster κάνει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 4 δλ. με την τελική ταχύτητα να φτάνει στα 302 χλμ./ώρα.


amg-gt-roadster-gt-c-roadster-2

amg-gt-roadster-gt-c-roadster-3

amg-gt-roadster-gt-c-roadster-8

 


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top