ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Υβριδική Porsche (video)

H Porsche παρουσίασε την υβριδική, επαναφορτιζόμενη έκδοση της νέας Panamera η οποία μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα.

Η νέα Panamera παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό και ήταν πλέον καιρός να δούμε και την υβριδική της εκδοσή. Η Panamera 4 E-Hybrid όπως είναι η πλήρης ονομασία της συνδυάζει τον νέο 2,9 λίτρων V6 biturbo βενζινοκινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα οι οποίοι χαρίζουν συνδυαστική ισχύ 462 ίππους και 700 Nm ροπής. Συγκεκριμένα, ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 136 ίππους και ο βενζινοκινητήρας 330 ίππους, ενώ το κιβώτιό της είναι το 8τάχυτο PDK διπλού συμπλέκτη.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς η μέση κατανάλωση του αυτοκινήτου είναι στα 2,5 λίτρα/100 χλμ. ενώ εκπέμπει μόλις 56 γρ./χλμ CO2. Μάλιστα η ηλεκτρική της αυτονομία είναι στα 50 χιλιόμετρα, με μέγιστη ταχύτητα τα 140 χλμ./ώρα. Όσον αφορά την ηλεκτρική της κατανάλωση, αυτή είναι στα 15,8 kWh/100 χλμ. ενώ η φόρτισή της μπορεί να γίνει και από απλή πρίζα οικιακού δικτύου, μέσα σε σχεδόν 6 ώρες.


Όσον αφορά τις επιδόσεις της Panamera 4 E-Hybrid, το γερμανικό μοντέλο δεν κάνει συμβιβασμούς, παρά το οικολογικό προφίλ του, καθώς για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 4,6 δλ. έχοντας τελική ταχύτητα 278 χλμ./ώρα.

Η πρεμιέρα της θα πραγματοποιηθεί στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού και η εμπορική της καριέρα θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2017.


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top