ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Mazzanti Evantra 771

Η μικρή Mazzanti είναι η εταιρεία που φτιάχνει το πιο ισχυρό supercar της Ιταλίας, το Evantra Millecavalli των 1.000 ίππων. Σήμερα μας παρουσιάζει ένα πιο «ταπεινό» μοντέλο -κάτι σαν τη βάση της γκάμας της- το νέο Evantra 771.

Η μικρή ιταλική εταιρεία από την Τοσκάνη, η Mazzanti Automobili, μας απασχόλησε το καλοκαίρι, όταν παρουσίασε επίσημα στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τορίνο, το Evantra Millecavalli. Αυτό που το κάνει ιδιαίτερο είναι πως αποτελεί το πιο ισχυρό υπεραυτοκίνητο που φτιάχτηκε ποτέ στην Ιταλία. Βλέπετε, το Evantra Millecavalli κινείται από ένα νέο twin-turbo V8 σύνολο 7,2 λίτρων, το οποίο αποδίδει ισχύ 1.000 ίππων και ροπή 1.200 Nm.

Σήμερα ασχολούμαστε ξανά με τη φίρμα, καθώς παρουσίασε στην έκθεση της Μπολόνια το Evantra 771, μια δυνατότερη έκδοση του Evantra. Σε αυτή λοιπόν, ο 7λιτρος V8 ατμοσφαιρικός κινητήρας παράγει 20 ίππους περισσότερους, φτάνοντας έτσι στους 771. Η εταιρία δεν ανακοίνωσε την ροπή του μοντέλου, το οποίο στην κανονική του εκδοχή διαθέτει 860 Nm. Tο τελευταίο κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3 δευτερόλεπτα, ενώ έχει τελική ταχύτητα 360 χλμ./ώρα.


Το Evantra 771 φορά ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο με νέο μπροστά splitter, διαφορετική εισαγωγή αέρα στην οροφή, νέους πλαϊνούς καθρέπτες, νέα πίσω αεροτομή, ενώ είναι βαμμένο σε μπλε χρώμα με χρυσαφί λεπτομέρειες. Η Mazzanti αναφέρει πως οι κάτοχοι του «κανονικού» Evantra μπορούν να το αναβαθμίσουν σε 771.

mazzanti-evantra-771-3


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top