ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το sedan του μέλλοντος από τη Citroen

Ένα μήνα πριν κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Παρίσι, το νέο πρωτότυπο της Citroen αποκαλύφθηκε μέσω της ιστοσελίδας της γαλλικής μάρκας. Το CXPERIENCE είναι ένα μεγάλο sedan μήκους 4,85 m. με χαμηλό προφίλ (1,37 m) που θυμίζει coupe. Τα δύο πρώτα γράμματα του ονόματος παραπέμπουν στο CX, το μεγάλο οικογενειακό που είχε μείνει στην παραγωγή έως το 1991.

Η plug-in hybrid τεχνολογία χαρίζει μεγάλη αυτονομία λόγω του βενζινοκινητήρα και δυνατότητα κίνησης έως 60 km χωρίς να εκπέμπει ρύπους χάρη στο ηλεκτρικό μοτέρ.

Η μπαταρία έχει σχετικά μικρή χωρητικότητα (3 kWh) και χαρίζει κίνηση στους πίσω τροχούς, καθιστώντας το CXPERIENCE CONCEPT ένα τετρακίνητο sedan. Η φόρτιση σε κοινή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος διαρκεί 4,5 ώρες, ενώ πέφτει στις 2,5 ώρες μέσω φορτιστή 6,6 kW που συνδέεται σε πρίζα βιομηχανικού τύπου 32A.

citroen-CEXPERIENCE-concept-3

Οι πίσω πόρτες ανοίγουν με αντίθετη φορά και επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.


Ο κινητήρας βενζίνης (άγνωστης χωρητικότητας προς το παρόν) αποδίδει 150-200 ίππους, ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ προσθέτει άλλους 109. Η συνδυαστική ισχύς φθάνει – σύμφωνα με τη Citroen – τα 300 PS. Το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων είναι τοποθετημένο ανάμεσα στο θερμικό και τον ηλεκτρικό κινητήρα.

citroen-CEXPERIENCE-concept-2

Post-production : Astuce Productions

Μέσω του κινητού τηλεφώνου, ανάμεσα στα καθίσματα, ο οδηγός θα θέτει σε λειτουργία τον κινητήρα!


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top