ΝΕΑ

Έτσι θα μπορούσε να είναι ένα FIAT 124 Coupé

Τα μικρά, πισωκίνητα κουπέ δεν πρέπει να θεωρούνται και πολύ έξυπνη κίνηση από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, αφού μόνο τα Toyota GT86/Subaru BRZ υπάρχουν πλέον στην κατηγορία.

Εμείς οι βενζινοαίματοι όμως πάντα θα φανταζόμαστε νέα, προσιτά σπορ κουπέ, βασισμένα σε ήδη υπάρχοντα αυτοκίνητα ή εντελώς καινούργια. Μια τέτοια περίπτωση θα ήταν μια κουπέ έκδοση του νέου Mazda MX-5, με σταθερή σκληρή οροφή και όχι την πτυσσόμενη του MX-5 RF. Και βέβαια η αντίστοιχη εκδοχή του FIAT 124 Spider.

Με αυτό το τελευταίο ασχολήθηκε ο Εσθονός γραφίστας Rain Prisk, και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. Με χαμηλή οροφή και μακρύ καπό, το εικονικό 124 Coupé έχει κλασικό σχήμα που παραπέμπει σε μοντέλα όπως η Ferrari F12 Berlinetta.

Μάλιστα ο Prisk έχει φροντίσει να μην αφήσει καμία αμφιβολία για το τι κινητήρα θα φορούσε στο αυτοκίνητο αν του δινόταν η ευκαιρία, τοποθετώντας ένα διακριτικό V8 στον αεραγωγό του εμπρός φτερού.


Μακάρι να μπορούσαμε να πείσουμε τη FIAT να φτιάξει αυτό το αυτοκίνητο. Άλλωστε έχουν περάσει χρόνια από τη δημιουργία της Alfa Romeo 8C, οπότε ίσως ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί από τον ιταλικό όμιλο μια άλλη, αντίστοιχα «τρελή» ιδέα, όπως αυτή του Rain Prisk.


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top