ΝΕΑ

Ηλεκτρικό SUV από την Jaguar με 400 ίππους

H Jaguar παρουσιάζει στην έκθεση του Λος Αντζελες το πρώτο της ηλεκτρικό πρωτότυπο, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για ένα μελλοντικό μοντέλο σε σχεδιαστικό, αλλά και τεχνικό επίπεδο.

jaguar-ipace-concept2

Το Jaguar I-Pace Concept είναι ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV, με επιβλητική σχεδίαση και πολλά στοιχεία πολυτέλειας. Η έκδοση παραγωγής του μοντέλου θα παρουσιαστεί του χρόνου και το λανσάρισμά του τοποθετείται χρονικά το 2018. Επίσης, για τις προπαραγγελίες του μοντέλου η εταιρεία έχει ήδη δημιουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Για την κίνηση του μοντέλου φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 400 ίππων και 700 Nm ροπής, με το 0-100 χλμ/ώρα να ολοκληρώνεται σε 4 δευτερόλεπτα. Η Jaguar υπόσχεται αυτονομία κίνησης που αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα, με τις μπαταρίες (λιθίου 90 kWh, τοποθετημένες στο κέντρο του αμαξώματος) του μοντέλου να μπορούν να φορτίσουν πλήρως μέσα σε δύο ώρες. Η κίνηση μεταφέρεται και στους 4 τροχούς, ενώ η ανάρτηση του μπροστινού άξονα προέρχεται απευθείας από την F-Pace. Το μήκος του I-Pace Concept τοποθετείται στα 4,682 μέτρα και το μεταξόνιό του στα 2,9 μέτρα.


Περνώντας στο εσωτερικό του I-Pace Concept, έχει γίνει εκτεταμένη χρήση δέρματος και ξύλου, ενώ όπως μπορούμε να δούμε ο πίνακας οργάνων είναι πλήρως ψηφιακός. Η εταιρεία αναφέρει ότι οι θέσεις των επιβατών είναι χαμηλότερα τοποθετημένες απ ότι στα υπόλοιπα SUV, ενώ έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στους χώρους.

jaguar-ipace-concept1


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top