ΝΕΑ

Η LaFerrari της Maserati

Το hypercar της Maserati θα μπορούσε να βασιστεί πάνω στην LaFerrari και να υιοθετήσει το σχέδιο που παρουσίασε Ιταλός σχεδιαστής.

Η Maserati MC-63 concept, αποτελεί το όραμα του Ιταλού σχεδιαστή, Andrea Ortile, για το hypercar της ιταλικής φίρμας και το σχέδιό του είναι βασισμένο σε ένα άλλο ιταλικό hypercar, τη Ferrari LaFerrari.

Εμπνευσμένο από το αγωνιστικό του Le Man, Maserati Tipo 63 Birdcage του 1961, η MC-63 διαθέτει όμορφες γραμμές και εκρηκτικές (υποθετικά) αποδόσεις. Η βάση του οχήματος είναι ίδια με αυτή της LaFerrari και σε θεωρητικό βαθμό θα μπορούσε να εφοδιαστεί και με το ίδιο υβριδικό κινητήριο σύνολο.

maserati-mc-63-concept-2

Γενικότερα και η εξωτερική σχεδίαση θυμίζει τη LaFerrari με τις επιθετικές γραμμές να είναι παρούσες, ωστόσο το concept έχει μια πιο κομψή προσέγγιση στην ανάπτυξη ορισμένων πτυχών του αυτοκινήτου, συγκριτικά με το έτερο hypercar.


Για παράδειγμα, στο προφίλ δανείζεται στοιχεία από το Tipo 63, ενώ και η οροφή είναι μια συνεχής καμπύλη γραμμή που συνδέει το εμπρός με το πίσω μέρος. Επιπλέον οι θόλοι των τροχών είναι μαλακοί και στρογγυλεμένοι.

Στη μπροστά μέρος, η γρίλια είναι τοποθετημένη μπροστά και κεντρικά. Παράλληλα η κλίση της θυμίζει έντονα το Alfieri concept, όπως επίσης και τα φωτιστικά σώματα. Στο πίσω μέρος, το MC-63 δίνει μια πολύ διαφορετική εικόνα. Είναι αρκετά στρογγυλεμένο, με πολύ λεπτά πίσω φώτα παράλληλα με τον διαχύτη της διπλής απόληξης.

maserati-mc-63-concept-1


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top