ΝΕΑ

Η McLaren πειραματίζεται με την 570S

Μπορεί στη Formula 1 να πασχίζει να βρει το σωστό δρόμο, όμως στο κομμάτι του αυτοκινήτου η McLaren βαδίζει – ή μάλλον καλπάζει – με σιγουριά. Η βρετανική μάρκα έχει δει ότι τα νέα της supercars αποδεικνύονται «χρυσωρυχείο» και λανσάρει συνεχώς νέες εκδόσεις. Τελευταίες προσθήκες είναι οι Design Editions, βασισμένες πάνω στο 570S, το coupe της βασικής Sports Series.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με πέντε παραλλαγές σε χρώματα και επενδύσεις, που δημιουργούν μία νέα σειρά από διαφορετικά σε όψη (μέσα-έξω) αυτοκίνητα. Έτσι ώστε να είναι σπάνιο δύο οδηγοί να έχουν δύο πανομοιότυπες McLaren. Διαφορετικό χρώμα, ζάντα, φινίρισμα εξάτμισης, αλλά και μοναδικά σχέδια στο εσωτερικό με επενδύσεις από αλκαντάρα ή δέρμα νάπα, διασφαλίζουν το παραπάνω συμπέρασμα.

Για παράδειγμα, η Design Edition 1 εφοδιάζεται με το κόκκινο χρώμα στις φωτογραφίες, πανέμορφες ζάντες αλουμινίου με πέντε ακτίνες, εξάτμιση «Stealth», κόκκινες δαγκάνες φρένων. Στην καμπίνα των επιβατών κυριαρχεί η διχρωμία μαύρου-κόκκινου, σε καθίσματα, ταμπλό, εσωτερικό θυρών και τιμόνι. Όσο για το κόστος όλων των παραπάνω, ορίστηκε στις 8.500 λίρες (περίπου 10.000 ευρώ). Οι άλλες τέσσερις εκδόσεις είναι σε λευκό, πορτοκαλί, γκρι και ένα επιπλέον κόκκινο.

mclaren-570s-design-edition-1


Θυμίζουμε ότι η 570S εφοδιάζεται με το γνωστό 3.8 V8 της McLaren, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 570 ίππους (υπάρχει και έκδοση με 540 PS). H ροπή περνά στους πίσω τροχούς μέσω 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Το βρετανικό σπορ μοντέλο χρειάζεται 3,2 sec για την επιτάχυνση 0-100 km/h και 9,5 sec για να πιάσει τα 200 km/h. Η τελική ταχύτητα της 570S αγγίζει τα 328 km/h.

Με τη βασική Sports Series (οι άλλες δύο σειρές είναι η Super και η κορυφαία Ultimate) η McLaren Automotive ευελπιστεί ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για το διπλασιασμό των πωλήσεών της έως το 2018, σε περισσότερα από 4.000 αυτοκίνητα το χρόνο.

mclaren-570s-design-edition-3


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top