ΝΕΑ

Παίρνει μορφή το SUV της Rolls-Royce

Η πρώτη τετρακίνητη Rolls-Royce, ένα υπερυψωμένο όχημα παντός εδάφους, ετοιμάζεται και σιχαίνεται τον όρο SUV. Δείτε τις «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η εταιρεία…

Η Rolls-Royce έχει εξαρχής απαρνηθεί τον όρο SUV για το μοντέλο της, προτιμώντας να το περιγράφει ως «all-terrain high-sided vehicle», δηλαδή ένα όχημα παντός εδάφους υψηλού προφίλ. Σε κάθε περίπτωση, το Project Cullinan θα είναι το πρώτο τετρακίνητο μοντέλο της εμβληματικής εταιρείας.

Στα πλαίσια της προωθητικής της καμπάνιας, η Rolls-Royce φωτογραφίζει η ίδια «κατασκοπευτικές» εικόνες από τα πρωτότυπα δοκιμών κατά τις φάσεις της εξέλιξης. Το προηγούμενο «μουλάρι» έμοιαζε με μία Phantom που είχε πάρει «αναβολικά». Το σημερινό καμουφλαρισμένο πρωτότυπο, όμως, έχει αρχίσει να παίρνει σχήμα.

Ο CEO της Rolls-Royce, Torsten Muller-Otvos, δήλωσε: «Αυτή είναι μια απίστευτα συναρπαστική στιγμή στην εξέλιξη του Project Cullinan, τόσο για τη Rolls-Royce όσο και για τους υποστηρικτές της πολυτέλειας που μας ακολουθούν σε όλο τον κόσμο.». Συνέχισε λέγοντας: «Ο συνδυασμός για πρώτη φορά του νέου συστήματος τετρακίνησης με τη νέα αρχιτεκτονική της πολυτέλειας, μας οδηγεί στη δημιουργία μιας πραγματικά αυθεντικής Rolls-Royce, που όπως και οι πρόγονοί της, θα επανακαθορίσει τα πρότυπα με τα οποία κρίνονται όλα τα άλλα πολυτελή προϊόντα.».


Από όσα βλέπουμε στο πρωτότυπο, το αυτοκίνητο μοιάζει σαν μια υπερυψωμένη εκδοχή της Phantom. Αν και δεν φαίνεται το πίσω μέρος, δείχνει πως θα υιοθετήσει τη σχεδιαστική λογική των station wagon οχημάτων. Εκτός να μας «δουλεύει» η Rolls-Royce με ψεύτικα χερούλια, το αυτοκίνητο δεν θα έχει αντικριστά ανοιγώμενες πόρτες, αλλά συμβατικές.

Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε πως το Project Cullinan δεν αφορά μόνο το SUV (ή ό,τι άλλο είναι), καθώς στη νέα αλουμινένια αρχιτεκτονική θα κατασκευαστούν όλες οι νέες Rolls-Royce από το 2018 και μετά.

project-cullinan-tak


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top