ΝΕΑ

Πιστάδικη Lotus Exige με μοτέρ από Ferrari

Το εξαιρετικό σασί της Exige από τη μία, η δύναμη και ο ήχος του V8 της 355 από την άλλη… Αυτή η φτιαγμένη για πίστα Lotus είναι ένα… επικό αυτοκίνητο.

Έχοντας τον ήχο του V8 με τις 5βάλβιδες κεφαλές ακόμη στα αυτιά μας, από την πρόσφατη δοκιμή της F355 Spider, και βλέποντας το εσωτερικό αυτής της Lotus Exige με τα μπάκετ και το roll cage σαν αγωνιστικό πρωτότυπο, φανταζόμαστε την εμπειρία και ανατριχιάζουμε.

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες διατίθεται προς πώληση με τιμή οριακά κάτω από 50.000 στερλίνες, ενώ για την κατασκευή του απαιτούνται περισσότερα από τα διπλά. Είναι ένα αγωνιστικό σασί Lotus Exige με κινητήρα από Ferrari F355 και μετάδοση από την αγωνιστική F355 του Ferrari Challenge.

Η ενσωμάτωση του κινητήρα έχει μελετηθεί με ιδιαίτερη έμφαση στην ροή του αέρα για την ψύξη και την τροφοδοσία, για απαιτητική αγωνιστική χρήση. Ένας σπεσιαλίστας στους κινητήρες Ferrari μηχανικός επιστρατεύτηκε για να διασφαλίσει την αξιόπιστη λειτουργία. Το κόστος των ανταλλακτικών και μόνο ξεπερνά τις 50.000 στερλίνες. Η εργοστασιακή εισαγωγή έχει αντικατασταθεί από χωνιά κάθετης ροής. Ο ψεκασμός, το κύκλωμα ολόκληρο και τα μπεκ είναι από Ferrari 360. Η τροφοδοσία γίνεται με αντλία παροχής 255 λίτρων ανά ώρα. Οι μπιέλες είναι τιτανίου και ο στρόφαλος ζυγοσταθμισμένος με μικρότερες ανοχές. Η εξάτμιση είναι custom. Στον τυχερό ιδιοκτήτη θα δοθεί και προίκα, η οποία περιλαμβάνει πέντε ακόμη διαφορετικές διατάξεις εξαγωγής, ανάλογα με τις απαιτήσεις του set up κάθε πίστας.


Το κιβώτιο είναι εξάρι χειροκίνητο και το μοχλικό ειδικά φτιαγμένο για την περίσταση. Συνδυάζεται με μπλοκέ διαφορικό. Από ανάρτηση, φορά πλήρως ρυθμιζόμενα σε ύψος και γεωμετρία coil over.

lotus-exige-ferrari-f355-powered-exige-track-car-186447361-4


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top