ΝΕΑ

AMG: “Καυτή” όσο δεν πάει (video)

Με τις γνώριμες… αναβολικές ιδιότητες της AMG, τα αυτοκίνητα της Mercedes, αγριεύουν και -φυσικά-ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο!

Η γνωστή εταιρία αναλαμβάνει την αναβάθμιση και βελτίωση των μοντέλων της γερμανικής φίρμας ιδρύθηκε το 1967 από τους Hans Werner Aufrecht και Erhard Melcher.

Η ονομασία AMG συμπληρώνεται από τα αρχικά των επωνύμων ενώ το τελευταίο γράμμα προέρχεται από το χωριό Großaspach (την γενέτειρα του Aufrecht). Αρχικά το ενδιαφέρον των δύο μηχανικών είχε επικεντρωθεί στην κατασκευή αγωνιστικών κινητήρων αλλά αργότερα άρχισαν να αναλαμβάνουν μετατροπές και βελτιώσεις επιβατικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων.

Το 1988 σχεδόν όλοι γνώριζαν την ύπαρξη της AMG και σύντομα καθιερώθηκε ως ο επίσημος tuner των σπορ εκδόσεων της Mercedes. Έτσι, οι δύο εταιρίες υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας που περιλάμβανε την συμμετοχή στην εξέλιξη ενός μοντέλου, όπως η C36 AMG του 1993. To 1999 η Mercedes (για την ακρίβεια η Daimler) απέκτησε την κυριότητα της AMG την οποία μετονόμασε σε «Mercedes-AMG GmbH».Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top