ΝΕΑ

Mustang του 1965 1.000 PS

Πολλές ολοκαίνουργιες Mustang, βελτιωμένες μέχρι εκεί που δεν πάει, επιχειρούν να κλέψουν τις εντυπώσεις στην έκθεση SEMA, αλλά αυτή που τα καταφέρνει φτιάχτηκε το 1965 και μεταμορφώθηκε σε «Vicious» από την Τimeless Kustoms.

mustang65-2

Ανάμεσα στο πλήθος βελτιωμένων σύγχρονων Mustang που κάνουν ντεμπούτο στην έκθεση SEMA, μάλλον τις εντυπώσεις κλέβει μία που φτιάχτηκε το 1965 και μεταμορφώθηκε στο σήμερα από την Τimeless Kustoms.

Ονομάζεται «Vicious» και είναι όντως «κακή», με την Timeless Kustoms να αφαιρεί την αρχική οροφή της Mustang, να πειράζει το αμάξωμα, να τοποθετεί ένα custom σασί της Art Morrison, αλλά και να δανείζεται από μία Corvette τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση Ridetech Triple Adjustable.

Κάτω από το φαρδύ νέο bodykit, ο «Vicious» κρύβει έναν V8 κινητήρα 5,1 λίτρων της Ford Performance, ο οποίος διαθέτει έναν κομπρέσορα της Magnuson TVS και δύο τουρμπίνες της Precision Turbo. Αν στο μείγμα βάλουμε και την εξάτμιση της MagnaFlow, η απόδοση υπερβαίνει τους 1.000 ίππους.


mustang65-4

Ο συμπλέκτης είναι Centerforce DYAD, ενώ μέσω σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων, η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα. Μπας και κάτσει το αμάξι στο δρόμο, έχει θηριώδη ελαστικά 305/30ZR19 μπροστά και 355/30ZR19 πίσω, ίδια με αυτά που φορά η Dodge Viper ACR.

Διαθέτει carbon κεραμικούς δίσκους 15,5 ιντσών, με 6πίστονες δαγκάνες μπροστά και 4πίστονες πίσω. Στο εσωτερικό, υπάρχουν κόκκινες δερμάτινες επενδύσεις, μια οθόνη της Motec, τριάκτινο τιμόνι της Sparco και τεράστια paddles αλλαγής ταχυτήτων.

mustang65-5


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top