ΝΕΑ

Σε μαζική παραγωγή το σύστημα ψεκασμού νερού της BMW

Μικρότερη κατανάλωση και ρύπους, αλλά και μεγαλύτερη ισχύ για τον… λαό υπόσχεται το προηγμένο σύστημα ψεκασμού νερού που είδαμε για πρώτη φορά στην BMW M4 GTS.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της BMW, το εν λόγω σύστημα, το οποίο εξελίχθηκε σε συνεργασία με την επίσης γερμανική Bosch, θα μπει σε μαζική παραγωγή το 2019 και εν συνεχεία θα διατεθεί και σε άλλους κατασκευαστές, εκτός της BMW, οι οποίοι, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν κατονομάζονται.

Η πατενταρισμένη από την Bosch τεχνολογία Direct Water Injection επιτρέπει τον ψεκασμό νερού απ’ ευθείας στην εισαγωγή του κινητήρα, ακριβώς πριν τις βαλβίδες εισαγωγής, κάτι που ελαττώνει τη θερμοκρασία αποτρέποντας τον κίνδυνο προανάφλεξης. Αξίζει να προσθέσουμε πως το όλο σύστημα στην M4 GTS των 500 ίππων διαθέτει, επίσης, ένα ρεζερβουάρ αποθήκευσης του απεσταγμένου νερού χωρητικότητας 5 λίτρων, το οποίο έχει εγκατασταθεί στο χώρο φόρτωσης, μαζί ασφαλώς με τους απαραίτητους αισθητήρες και φυσικά μία ειδικά εξελιγμένη τρόμπα.


Σύμφωνα με την Bosch, το σύστημα Direct Water Injection συμβάλλει, θεωρητικά τουλάχιστον, στην αύξηση της αποδιδόμενης ισχύος κατά 5%. Την ίδια στιγμή, η κατανάλωση καυσίμου είναι εφικτό να μειωθεί έως και 13% και οι εκπομπές ρύπων κατά 4%.

2Q==


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top