ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πεντάθυρο Ford Fiesta ST

Η Ford παρουσίασε την, για πρώτη φορά εμπορικά διαθέσιμη, πεντάθυρη έκδοση του «καυτού» Fiesta ST, για εκείνους που θέλουν να συνδυάσουν τις ST επιδόσεις, με την πρακτικότητα των δυο επιπλέον θυρών.

Το hot hatch της Ford απέκτησε πεντάθυρη έκδοση, η οποία προς το παρόν διατίθεται αποκλειστικά στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για το αν και κατά πόσο θα διατεθεί εμπορικά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το πεντάθυρο Fiesta ST έχει ακριβώς τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με τον τρίθυρο «αδελφό» του, κάτι που σημαίνει πως κάτω από το καπό του βρίσκεται ο 1.600άρης turbo κινητήρας απόδοσης 182 ίππων ισχύος με 240 Nm ροπής (290 Nm με overboost). Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 220 χλμ./ώρα, ενώ το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 6,9 δλ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Διευθυντή Marketing και Πωλήσεων της Ford στην Ευρώπη, κ. Roelant de Waard, η Ford αναμένει την αύξηση του ποσοστού των πωλήσεων των Fiesta ST, λόγω της πρακτικότητας που προσφέρουν οι δυο επιπλέον πόρτες. Αξίζει να αναφερθεί ότι το 64% των Fiesta, που πωλούνται επί ευρωπαϊκού εδάφους είναι πεντάθυρα.


Σε ότι αφορά τέλος, το κόστος κτήσης του «καυτού» πεντάθυρου Fiesta ST, τοποθετείται περί τα 690 ευρώ υψηλότερα, από το κόστος της τρίθυρης έκδοσης, ωστόσο η τιμολόγηση αυτή αφορά την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο λανσαρίσματος του ST200 σε πεντάθυρη έκδοση.

fiestast_redrear

fiestast_redside


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top