ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην Ευρώπη το Toyota που φορτίζει στην πρίζα!

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του τον περασμένο Μάρτιο στη Νέα Υόρκη, ήρθε η ώρα και για το ευρωπαϊκό κοινό να δει από κοντά το Prius Plug-In. Το υβριδικό της Toyota θα εμφανιστεί στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού, λίγους μήνες πριν αρχίσει η διάθεσή του στη Γηραιά Ήπειρο.

Πρόκειται για την έκδοση που επιτρέπει τη φόρτιση των μπαταριών ιόντων λιθίου χωρητικότητας 8.8 kWh σε συμβατική πρίζα. Η διαδικασία διαρκεί 5,5 ώρες, ενώ μέσω παροχής 230V ο χρόνος μειώνεται σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες. Το υβριδικό σύστημα του Prius Plug-In αποτελείται από το γνωστό 1.8 βενζίνης, κύκλου Άτκινσον, αλλά και δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας εκ των οποίων παίζει το ρόλο γεννήτριας. Η εργοστασιακή μεικτή κατανάλωση είναι 1,4 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 μόλις 32 g/km.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιεργαστούν το εσωτερικό του compact SUV με τη ριζοσπαστική σχεδίαση, του C-HR. Μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα GA-C με το Prius, όπως επίσης το υβριδικό σύστημα με τον 1.8 βενζινοκινητήρα. Διαθέσιμος θα είναι επίσης ο 1.2 turbo του Auris με 116 ίππους (5,7 lt/100 km – 128 g/km), με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και αυτόματο CVT. Τα C-HR με το CVT θα μπορούν να συνδυαστούν και με τετρακίνηση. Η έναρξη πωλήσεων του C-HR στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.


toyota-c-hr-paris-2016-info


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top