ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το λιλιπούτειο αυτόνομο της Honda (video)

Με λιλιπούτειες διαστάσεις, το ηλεκτρικό πρωτότυπο Honda NeuV είναι φυσικά αυτόνομο, ενώ βγάζει χρήματα για τον ιδιοκτήτη του, δουλεύοντας ως ταξί αντί να κάθεται, αλλά και πουλώντας στο δίκτυο την ηλεκτρική ενέργεια που δεν χρειάζεται.

Η Honda παρουσιάζει στην έκθεση CES το πρωτότυπο NeuV (New Electric Urban Vehicle). Το αυτόνομο EV όχημα δουλεύει για τον ιδιοκτήτη του, όταν αυτός δεν το χρειάζεται, βγάζοντας για λογαριασμό του χρήματα.

Η Honda υπολογίζει πως οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν το αμάξι τους στο 96% του χρόνου τους. Έτσι, το NeuV μετατρέπει αυτό το χρόνο σε χρήμα, μεταφέροντας αυτόνομα κόσμο. Εκτός από ταξί, το πρωτότυπο της ιαπωνικής εταιρείας λειτουργεί και ως μία ακόμα πηγή εσόδων. Αυτό γίνεται πουλώντας στο δίκτυο ενέργειας, τον ηλεκτρισμό που αποθηκεύεται στις μπαταρίες του.

Το NeuV είναι σε διαστάσεις περίπου όσο και ένα smart fortwo, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς 2 ατόμων και φορτίου ή 2+2 ανθρώπων. Οι κυρτές κυρίως γυάλινες επιφάνειές του, χαρακτηρίζουν τη μορφή του, ενώ πίσω κυριαρχούν το τόξο από φώτα LED και το γιγάντιο παράθυρο.

Το ταμπλό καλύπτεται από ένα ψηφιακό πάνελ, ενώ παράξενη είναι η σχεδίαση του τιμονιού. Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί το ηλεκτρικό skateboard που βρίσκεται στο πορτμπαγκάζ, με το οποίο ο οδηγός συνεχίζει για τα τελευταία μέτρα του προορισμού του.


Το NeuV διαθέτει την τεχνολογία που η Honda αποκαλεί «emotion engine». Το σύστημα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, λειτουργώντας ως προσωπικός βοηθός. Για παράδειγμα παρακολουθεί τα συναισθήματα και τις αποφάσεις του οδηγού και στη συνέχεια του κάνει προτάσεις -όπως τι μουσική να ακούσει- με βάση τη διάθεσή του.

Το NeuV κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 75 ίππων, το οποίο είναι τοποθετημένο πίσω. Χάρη στις μπαταρίες 20 KWh προσφέρεται αυτονομία 100-200 μιλίων (161-322 χιλιόμετρων), ενώ η φόρτιση γίνεται και ασύρματα.


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top