ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

McLaren P1 GTR για το δρόμο

Μόλις 45 McLaren P1 GTR φτιάχτηκαν για να γυρίζουν δαιμονισμένα στις πίστες. Μία από αυτές μετατράπηκε σε «κανονικό» αμάξι για το δρόμο, με τον ιδιοκτήτη της να την πουλάει, ζητώντας τη μάνα και τον πατέρα του…

Η McLaren P1 GTR είναι η σκληροπυρηνική έκδοση πίστας της P1, η οποία κατασκευάστηκε σε μόλις 45 αντίτυπα. Το αυτοκίνητο που μας απασχολεί σήμερα, είναι η Νο9 που βγήκε από το εργοστάσιο της βρετανικής φίρμας και έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Έχει μετατραπεί από την Lanzante Motorsport για να κινείται νόμιμα στους δημόσιους δρόμους.

Η εν λόγω P1 GTR διαθέτει μπλε απόχρωση, φτιάχτηκε στις αρχές του έτους και από τότε έχει διανύσει μόλις 245 χλμ. Είναι τόσο σπάνια, που ο ιδιοκτήτης της ζητάει ούτε λίγο ούτε πολύ, περίπου 3,2 εκατομμύρια ευρώ για να την παραχωρήσει.

Κλείνοντας, να υπενθυμίσουμε τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, που διαθέτει υβριδική σύστημα απόδοσης 1.000 ίππων, που συνδυάζει τον twin-turbo κινητήρα των 3,8 λτ. και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η αεροδυναμική της είναι εμπνευσμένη από την McLaren F1 και βοηθάει στην αύξηση του downforce.


mclaren-p1-gtr-2

mclaren-p1-gtr-4


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top