ΝΕΑ

Αυτή η πολυτελέστατη Ferrari του 59’ φτιάχτηκε για ατέλειωτα roadtrips

Η σειρά από μοντέλα της Ferrari με ονομασία Superamerica, ήταν μια προσπάθεια του διάσημου ιδρυτή να πάει ένα βήμα παραπέρα, αφήνοντας λίγο στην άκρη τις σπουδαίες επιδόσεις των αυτοκινήτων του, στον βωμό της άνεσης και της πολυτέλειας. Όχι, βέβαια, πως έγιναν ξαφνικά σεντάν για οικογενειακές βολτούλες με 40 χλμ την ώρα…

Δε στόχευε με αυτές προς ένα κοινό από χομπίστες petrolheads αλλά περισσότερο προς τους διάσημους της εποχής, και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, που ακόμα κι αν δεν ήταν λάτρεις της αυτοκίνησης, τους έτρωγε το χεράκι τους, και ήθελαν να το βάλουν στην τσέπη για να έχουν τιμή να λένε πως καβαλάνε και εκείνη ένα άγριο ιταλικό άλογο –χωρίς να χάνουν την άνεσή τους.

Αυτή εδώ, λοιπόν, που θα σου δείξουμε παρακάτω είναι μία από τις μόλις 12 που κατασκευάστηκαν ποτέ, κάνοντάς την αυτόματα μία από τις πιο σπάνιες Ferrari που πάτησαν ποτέ τις ρόδες τους στη γη. Ένα αυτοκίνητο που στην εποχή του μπορούσε να αποκτήσεις (προφανώς) μονάχα κατόπιν παραγγελίας, ενώ σήμερα πρέπει να το «χτυπήσεις» σε πλειστηριασμό και να δεις τις οικονομίες μιας ζωής να εξανεμίζονται.


Πηγή: ratpack.gr


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top