ΝΕΑ

Ανανεωμένη BMW i3 (video)

Λίγες εβδομάδες πριν το λανσάρισμα της ανανεωμένης BMW i3 στην Έκθεση Αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη, η βαυαρική φίρμα παρουσίασε επίσημα τα στοιχεία του μοντέλου στο οποίο προστίθεται και η i3S έκδοση με καλύτερες επιδόσεις και πιο σπορτίφ στοιχεία στο στήσιμο και την εμφάνιση.

Ειδικότερα, όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι η BMW προχώρησε σε μικρές αλλαγές οι οποίες εντοπίζονται στους ανασχεδιασμένους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, αλλά και στους νέους LED προβολείς ομίχλης.

Στο πεδίο του κινητήρα της ανανεωμένης BMW i3 δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή, με το γνώριμο ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 170 ίππων με 250 Nm ροπής να βρίσκεται κάτω από το καπό του μοντέλου. Νέο στοιχείο στην υπόθεση αποτελεί η προσθήκη μιας «καυτής» i3S έκδοσης στην οποία ο ίδιος ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 184 άλογα με 270 Nm ροπής κάνοντας το 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δλ. Και οι δύο εκδόσεις εφοδιάζονται με την ίδια μπαταρία χωρητικότητας 94 Ah, με την οποία η βαυαρική μάρκα υπόσχεται αυτονομία έως και 200 χλμ. (330 χλμ. με Range Extender).

Πέραν της ισχύος η νέα i3S έκδοση διαθέτει σπορ ανάρτηση, η οποία μειώνει την απόσταση του μοντέλου από το έδαφος κατά 10 χλστ. και μεγαλύτερους τροχούς με ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών που «ντύνονται» με ελαστικά διαστάσεων 195/50. Επιπλέον, το μετατρόχιο είναι κατά 40 χλστ. μεγαλύτερο από εκείνο της απλής έκδοσης προσφέροντας καλύτερη οδική συμπεριφορά σύμφωνα με την εταιρεία, ενώ μια ακόμη νέα λειτουργία είναι το sport mode με το οποίο δίνεται στον οδηγό η δυνατότητα παραμετροποιήσεων στο γκάζι και το τιμόνι.

Περνώντας στο εσωτερικό η σημαντικότερη αλλαγή είναι η νέα μεγαλύτερη οθόνη αφής 10,3 ιντσών του συστήματος infotainment, καθώς επίσης τα ανανεωμένα σε επενδύσεις εξοπλιστικά πακέτα.


Τέλος, όσον αφορά στις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις η BMW βελτίωσε το καλώδιο του συστήματος φόρτισης, προσθέτοντας μάλιστα αισθητήρα θερμότητας, και οι άνθρωποι της φίρμας ισχυρίζονται πως μια πλήρης φόρτιση θα διαρκεί 3 ώρες, 5 φορές γρηγορότερα από ότι με το προηγούμενο καλώδιο.

Πηγή: autotriti.gr


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top