ΝΕΑ

Είναι αυτό το concept το νέο Kia Cee’d;

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης έγινε ξαφνικά λιγάκι πιο ενδιαφέρον μετά την ανακοίνωση της Κia ότι θα φέρει στην Έκθεση ένα νέο concept που μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει κάποια ονομασία. Παρά ταύτα, ο ρόλος που θα διαδραματίσει είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την κορεάτικη φίρμα καθώς αναμένεται να δανείσει πλήθος σχεδιαστικών στοιχείων στο τρίτης γενιάς Cee’d όταν αυτό λανσαριστεί μέσα στον επόμενο χρόνο, αρχικά σαν 5θυρο hatchback.

Σχεδιασμένο στις ειδικές εγκαταστάσεις της Kia στην Ευρώπη, το concept φέρνει μαζί του μια νέα γλώσσα σχεδίασης στο αμάξωμα του που δεν έχουμε δει ξανά από την Κia. Περιγράφεται από την εταιρεία σαν ένα «μεγαλύτερο hot hatch» που θα διατηρήσει την σπορτίφ εμφάνιση του 3θυρου Cee’d coupe σε συνδυασμό όμως με έναν πιο πρακτικό χαρακτήρα χάρη στις πίσω πόρτες και το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.


Όπως εύκολα μπορούμε να διαπιστώσουμε, πρόκειται για ένα concept με αρκετά φουτουριστική σχεδίαση. Το concept έχει μυώδη φτερά αλλά παράλληλα και αρκετά λείες επιφάνειες, για παράδειγμα η κατακλινής οροφή του, μπορεί να πει κανείς ότι δίνει έντονα ένα shooting-brake παρουσιαστικό. Αλλα στοιχεία που μπορούμε να διακρίνουμε είναι η χαμηλωμένη του ανάρτηση, η πιθανή έλλειψη των πίσω πυλώνων της αρχιτεκτονικής του (Β-pillars), η απουσία παραδοσιακών καθρεπτών και τα πλατιά πίσω φουτουριστικά φωτιστικά σώματα.

Η παρουσίαση του θα γίνει στις 12 Σεπτέμβρη.

Πηγή: autotriti.gr


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top