ΝΕΑ

Με ρετρό πρωτότυπο στο Pebble Beach η Infiniti

Ένα όχημα που σίγουρα θα τραβήξει πάνω του τα βλέμματα σκοπεύει να αποκαλύψει στο Pebble Beach Concours d’Elegance 2017 η Infiniti. Ένα πρωτότυπο με ιδιαίτερα, ρετρό στοιχεία.

Ένα πρωτότυπο όχημα εμπνευσμένο από την κληρονομιά της Nissan – το αγωνιστικό της παρελθόν αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς καθώς στις δύο πρώτες teaser εικόνες, φαίνεται πως θα θυμίζει έντονα την εικόνα μονοθεσίων της προπολεμικής εποχής.

Όπως αναφέρουν οι Ιάπωνες, «…το συγκεκριμένο πρωτότυπο είναι απόρροια ενός ταξιδιού πίσω στον χρόνο και στις ρίζες της μάρκας, αλλά με το βλέμμα στην προηγμένη τεχνολογία των EVs και στα χέρια και τις καρδιές των εκατοντάδων τεχνιτών της».

Το γιατί αυτό θα παρουσιαστεί με το σήμα της Infiniti, δηλαδή το παρακλάδι της Nissan που δημιουργεί πολυτελή και συχνά σπορ μοντέλα, δεν απαντήθηκε. Ωστόσο έχει ενδιαφέρον η τοποθέτηση του ανώτερου αντιπροέδρου σχεδιασμού της Infiniti, Alfonso Albaisa.

«Ξεκίνησε ως μια απλή σκέψη: Τι θα συμβεί αν βρεθεί ένα αυτοκίνητο, στο νότιο άκρο της Ιαπωνίας, θαμμένο βαθιά στον αχυρώνα και κρυμμένο από όλα τα μάτια για 70 χρόνια; Τι εάν σε αυτό το αυτοκίνητο βρήκαμε τον σπόρο του πάθους που φυτεύτηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου μας Ιαπωνικού Grand Prix με τη δύναμη και την τέχνη ενός Infiniti του σήμερα; Πως θα φαινόταν αυτή η ανακάλυψη;», αναρωτιέται ο Κουβανο-Αμερικανός σχεδιαστής.


Μένει να δούμε την τελική μορφή του πρωτοποριακού αυτού οχήματος που αποτελεί έκφραση  της εφευρετικότητας και της περιπέτειας των πρώτων μηχανοκίνητων αγώνων, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη γλώσσα σχεδίασης «Powerful Elegance» που υιοθετεί η Infiniti.

Πηγή: newsauto.gr


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top