ΝΕΑ

Σε δημοπρασία ένα «μαμίσιο» Αudi Quattro!

Ένα από τα πιο σπάνια μοντέλα που έχουν γράψει την δική του ιστορία στους αγώνες ράλι βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δημοπρασία. Ο λόγος για το Audi Quattro, ένα μοντέλο που η συνολική του παραγωγή έφτασε μόλις τα 11.000 αυτοκίνητα μέσα σε ένα διάστημα 11 ετών.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μάλιστα που βρίσκεται σε δημοπρασία έχει στο οδόμετρο μόνο 51.857 χλμ με οτιδήποτε πάνω του να είναι «μαμά». Το αμάξωμα του είναι βαμμένο σε Tornado κόκκινο χρώμα ενώ ο εσωτερικός διάκοσμος συμπεριλαμβάνει: τριάκτινο τιμόνι, επένδυση από δέρμα, την αρχική κεντρική κονσόλα και λεπτομέρειες στη ραφή με το σήμα «Quattro».

H ισχύς του πηγάζει από τον εργοστασιακό 5κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2,2 λτ. που εξόπλισε τον κινητήρα του Quattro το 1989 και έχει ιπποδύναμη 217 άλογα με μέγιστη ταχύτητα τα 230 χλμ./ώρα.

Ο εκτιμητής της Classic Car Auction δήλωσε: «To να βρεις ένα εργοστασιακό Quattro είναι εξαιρετικά δύσκολο, πόσο μάλλον ένα με τόσα λίγα χιλιόμετρα. Η αξία του αναμένεται να εκτοξευτεί τα επόμενα χρόνια».

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι θα δημοπρατηθεί γύρω στα 40-45.000 ευρώ.


Πηγή: autotriti.gr


Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top